Трамп прогледао: Украјински сукоб почео због ширења НАТО

0

Бивши амерички председник Доналд Трамп признао је да су управо разговори о уласку Украјине у НАТО довели до сукоба у тој земљи.

„Већ 20 година слушам да ако Украјина уђе у НАТО, то ће бити прави проблем за Русију. То слушам одавно и мислим да је управо због тога почео овај рат“, рекао је Трамп.

Он је истакао да је актуелни амерички лидер Џозеф Бајден говорио много погрешних ствари, између осталог и о уласку Украјине у НАТО.
„Бајден све погрешно говори. Једна од његових грешака је и то што је говорио: ‘Украјина ће бити у НАТО’. Сматрам да он говори супротно од онога што би требало да говори“, констатовао је Трамп.

Такође је обећао да, уколико победи на предстојећим председничким изборима, никада неће слати америчке војнике у Украјину.

„Да, гарантујем да то нећу урадити“, рекао је Трамп у интервјуу за Јутјуб канал „Ол ин подкаст“

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Раније је Трамп више пута говорио да, уколико поново дође на власти, намерава да реши сукоб у Украјини, те да има конкретан план како ће то реализовати.

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *