Невине жртве шиптарског терора: Сећање на зверски убијену породицу Шутаковић

0
шутаковић

Још један страшан злочин над Србима остао је некажњен, а болне успомене на невине жртве још увек трају. Породица Шутаковић, петочлана српска породица из Ђаковице, зверски је побијена у јуну 1999. године од стране шиптарских терориста. Две деценије након овог стравичног догађаја, њихови посмртни остаци су есхумирани из масовне гробнице, доносећи барем мало мира у душе њихових најближих.

Недељко и Даринка Шутаковић, заједно са својим трима малолетним синовима – Александром (1982), Бором (1983) и Радованом (1989), били су отети и убијени у једном од најмрачнијих периода за српски народ на Косову и Метохији.

Опело за породицу Шутаковић одржано је 26. августа 2019. године у Пећкој Патријаршији, месту дубоког духовног значаја за све Србе. Овај чин, колико год болан био, представљао је тренутак окупљања и сећања на невине жртве, а самим тим и подсетник на ужасне злочине које су почињене од стране шиптарских терориста.

Сахрана породице Шутаковић обављена је дан касније, 27. августа 2019. године, у Андријевици, где су њихови посмртни остаци коначно нашли вечни мир. Овај чин је био симболично враћање достојанства и поштовања према онима који су зверски убијени, али је такође био и подсетник на неправду која је задесила српски народ.

Породица Шутаковић није само бројка у тужној статистици, они су били људи са својим животима, сновима и надама које су прекинуте на најсуровији начин. Овај злочин, као и многи други над Србима, почињени од стране шиптарских терориста, остао је некажњен, додајући слојеве неправде на већ болну историју нашег народа.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Сећање на Шутаковиће није само сећање на једну породицу, већ је и сећање на све оне који су страдали у тим мрачним временима. То је подсећање да злочини не смеју бити заборављени и да правда, ма колико дуго чекала, мора бити задовољена. Сећање на Шутаковиће остаје жива опомена свима нама, на важност мира, правде и достојанства за све невине жртве.

Прочитајте још:  Двојици ухапшених Срба на северу КиМ одређен притвор од 30 дана

Теодора Николић / Васељенска

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *