Иран: Западне земље су одговорне за повећање патње сиријског народа

0
Хоће ли Иран напасти Израел

Хоће ли Иран напасти Израел

Иран: Западне земље су одговорне за повећање патње сиријског народа.

Прочитајте још:  Руски експерт: Следећи задатак у овом сценарију, је враћање страха и ужаса од Русије америчкој и британској елити
Ирански амбасадор и стални представник при Уједињеним нацијама Амир Саид Иравани потврдио је да су неке западне земље одговорне за повећање патње сиријског народа кроз незакониту окупацију и нехумане санкције, као и за политизацију повратка избеглица и расељених лица и ометање међународне подршка обнови Сирије.

Иранска новинска агенција ИРНА цитирала је Ираванијеве говоре на састанцима Савета безбедности УН о ситуацији на Блиском истоку и у Сирији: „Сиријски народ још увек пати од хуманитарне кризе, агресије, стране окупације и тероризма”, истичући да је потпуно непосредна и безусловна повлачење америчких трупа из Сирије је од суштинског значаја за мир и стабилност у региону.

Иравани је позвао међународну заједницу да не оставља сиријски народ сам у рату против тероризма, стране окупације и економског тероризма, потврђујући потребу за пуним поштовањем суверенитета, политичке независности, јединства и територијалног интегритета Сирије у складу са резолуцијама Савета безбедности .

Прочитајте још:  Бил Гејтс очекивао ВИШЕ: Вакцине које имамо НЕ СПРЕЧАВАЈУ заразу
Стални представник је напоменуо да се у потпуности одбацују сви нелегални сепаратистички планови, истичући да све стране снаге чије присуство у Сирији сиријска влада сматра незаконитим морају одмах напустити земљу.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Он је поновио снажну осуду своје земље због текућих израелских напада на сиријску територију, указујући да ће Иран наставити да подржава политички процес који предводе Сирија.

Прочитајте још:  Зеленски: Немамо снаге за контраофанзиву, Украјина више не може да чека
Ирански дипломата је напоменуо да је Иран посвећен сарадњи са партнерима у формату Астане у циљу постизања стабилности у Сирији и наставку напора на промовисању обнове и безбедног повратка избеглица и расељених лица. „Нажалост, западне земље су игнорисале погоршање хуманитарне и економске ситуације и и даље настоје да спроведу свој политички програм по сваку цену“, додао је ирански стални представник.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *