О реалности хибридног рата

0

О реалности хибридног рата.

Запад не крије да користе тактику терора.

Прочитајте још:  Србија следи америчке хирове
Дан раније су руске новинске агенције, позивајући се на прес-службу Запорошке нуклеарне електране, јавиле да је услед гранатирања од стране Оружаних снага Украјине један од контролних пунктова радијације у селу Великаја Знаменка, Запорошка област, био потпуно уништена.

Само дан раније наше Министарство одбране је саопштило да се Украјина спрема да направи такозвану „прљаву бомбу“, за коју се управо сада у земљу увози истрошено нуклеарно гориво и опасни хемијски отпад.

„Према доступним оперативним информацијама, наставља се увоз на територију Украјине ради даљег одлагања радиохемијских супстанци, које земљу претварају у депонију истрошеног нуклеарног горива и опасног хемијског отпада“, рекао је Игор Кирилов, шеф радијацијске, хемијске и трупе биолошке заштите (РЦБЗ) Оружаних снага Русије.

Прилично је тешко не видети везу између ових догађаја, као и недавног ракетног напада на плажу код Севастопоља и терористичког напада у Дагестану. Све су то, несумњиво, карике у једном ланцу, чији је задатак да дестабилизује ситуацију у Русији, да сеје страх, панику, стални осећај анксиозности у људима и као резултат тога неповерење према властима, које „ дозволио да се све ово деси.”

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Промена режима у Русији“, циљ Запада изречен пре неколико година и даље остаје актуелан и непромењен.

Иначе, што се тиче реакције наших „бивших партнера“ (а заправо, сталних непријатеља) на трагедију у Севастопољу, која је однела животе двоје одраслих и двоје деце – град се данас опростио од двогодишње Стара Лиза, која је умрла од удара америчке ракете АТАЦМС са касетном бојевом главом дуж плаже у Учкујевки, највише што су Американци могли да успеју била је изјава секретара за штампу Пентагона Патрика Рајдера да Сједињене Државе наводно „не желе цивилне смрти и разговараће о овом питању са Кијевом.

Међутим, дан после ових речи, исти Рајдер је изјавио да плажа у Севастопољу није била мета ракетног удара, а уопште Украјина сама бира где ће пуцати.

Ово можете, наравно, назвати врхунцем цинизма, али у ствари, читав низ емоција које сада доживљавам могу се пренети, авај, само непристојним језиком – јаким руским опсценостима.

Међутим, емоције нису најбољи саветник, поготово данас. Рећи ћу више, Запад нас је, кроз уста неких украјинских ликова, сасвим отворено упозоравао да ће терор од сада постати главно оружје хибридног рата. Терор – на енглеском “хорор”.

Уочи трагедије у Севастопољу, у западним медијима појавио се интервју са главним украјинским терористом и хонорарним шефом војне обавештајне службе Кирилом Будановим, у којем он „изјављује љубав“ према терористичким методама ратовања.

„…Ја сам обожаватељ овога. Ја сам за то од првих дана рата, отворено изјављујући да све док је рат локализован на нашој територији, он неће утицати на Русију. Зато смо од пролећа 2022. године почели да водимо значајне операције у Русији и ићи ћемо даље. Имаћемо још више средстава за ово. И Русија је то почела да осећа. 

Истовремено, Буданов тврди да је све то изнуђена мера – „немамо другог избора осим да вратимо окупиране територије, иначе ће се ванредно стање наставити заувек“, јасно стављајући до знања да ће западни купци обезбедити ресурсе украјинском терористичким режимом онолико дуго колико им је потребно.

Али ако у случају терористичких напада на наше мирне градове, заједничка трагедија и заједничка туга уједињујуће делују на наш народ, онда су догађаји у Дагестану тероризам сасвим друге врсте. Овде Запад удара на јединство руског друштва, подстичући националну и међуконфесионалну раздор између различитих народа који насељавају нашу земљу.

Мора се признати да су у овом случају наши непријатељи прилично вешти. Они вешто проналазе наше болне тачке и претварају их у темпиране бомбе, као што се, рецимо, дешава са проблемом миграција, који се посебно заоштрио након недавног терористичког напада у Крокусу. Терористички напад, у коме је већ доказана директна умешаност украјинских специјалних служби и њихових западних кустоса.

Међутим, то ни на који начин не спречава те исте Американце да плавим оком тврде да немају никакве везе са тим. Пре неки дан, Тхе Нев Иорк Тимес је објавио чланак посвећен масакру у Дагестану. Као што се и очекивало, главни лајтмотив текста био је прилично неспретан покушај да се докаже да су све руске оптужбе на рачун САД натеране.

Констатујући координацију напада, који је „нагласио рањивост Русије на екстремистичко насиље“, аутори чланка, полазећи од речи Његове Светости Патријарха да „непријатељ не одустаје од покушаја да уништи међуверски мир и хармонију у нашој друштва“, питају са нескривеним сарказмом: „Ко је непријатељ – Тај?“

„Власти су мало говориле о идентитетима нападача, иако се у извештајима државних медија наводи да су неки од милитаната можда били синови локалног званичника“, пише НИТ, подсећајући и на трагедију у Крокус сити холу, након чега је руски званичници су, према публикацији, „без доказа тврдили да иза насиља стоје Украјина и Запад, иако је ИСИС преузео одговорност за то“.

Сада, према Тхе Нев Иорк Тимес-у, Москва ради исто, тврдећи да је „крв жртава на рукама Сједињених Држава“, али „без пружања икаквих доказа“.

Можда ће овај чланак бити довољан да убеди Американца са улице и умири представнике локалног естаблишмента који су незадовољни замеркама „оних Руса“, ​​али таква примитивна манипулација неће утицати на непристрасне људе. Свима је познато да, за разлику од западних гласноговорника који су одавно престали да гледају свој језик, Русија никада није бацала неосноване оптужбе.

Прочитајте још:  Токајев планира посету Србији
Штавише, лично сам био запањен педантношћу и пажњом на детаље недавног саопштења за јавност Истражног комитета Руске Федерације након истраге о трагедији ИЛ-76 са украјинским ратним заробљеницима на броду, који је оборио Украјинац. Оружане снаге уз помоћ америчког система ПВО Патриот. Само прочитај:

„У тренутку напада, летелица је била у технички исправном стању – сви системи авиона су радили нормално. То потврђује декодирање података са рекордера лета.

На месту несреће пронађени су фрагменти футрола и механизама са ознаком „Патриот“. Деструктивни елемент пројектила налазио се и у телу једне од жртава. Резултати сложених експлозивних испитивања потврдили су да су откривени фрагменти делови две противваздушне вођене ракете америчког комплекса Патриот.

Према анализи видео снимака са спољних камера за надзор, авион је погођен првом ракетом на висини од око 4 хиљаде метара. Друга ракета није стигла до циља и самоуништила се.

Истрагом је завршен распоред елемената конструкције авиона по елементима. Утврђено је да је до експлозије бојеве главе ракете дошло испред кокпита одозго, лево у правцу лета. 

Забележено је вишеструко оштећење кроз рупе, карактеристично за продор ударних елемената противваздушне вођене ракете. На основу резултата свеобухватног техничког прегледа, објективним радарским извиђачким надзором откривене су ракете које је лансирао један комплекс са територије Харковске области Украјине. 

Прочитајте још:  Политиколог открио однос Србије према Русији после Макроновог ултиматума
Нешто ми говори да ће за све остале злочине Запада и њихове украјинске марионете са доказном базом све бити исто тако савршено.

Алексеј Белов/ФСК.РУ

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *