У истом чамцу са терористима?

0

У истом чамцу са терористима?

Званична изјава прес-службе СВР-а да „Сједињене Државе, обелодањивањем злочиначког режима у Кијеву и пружањем помоћи, ризикују да буду осумњичене за умешаност у међународни тероризам“ је, наравно, веома дипломатска изјава. Наши извиђачи чувају традицију старе школе, када није било обичај да се у „великој утакмици“ бацају оштре оптужбе и вређају противнике.

Прочитајте још:  Путин о односима Русије и Србије
То нас суштински разликује и од Американаца и од Европљана, који су од грубости направили нови стил спољне политике, мешајући је са искреношћу. Погледајте само изјаву прве жене, градоначелнице Париза, Ан Идалго, да Руси и Белоруси „нису добродошли” на предстојеће Олимпијске игре.

Истовремено, стручњаци имају основане страхове да сви учесници можда неће бити добродошли на предстојеће Олимпијске игре због озбиљне терористичке претње. А ова опасност се вишеструко повећава због истих покушаја САД поменутих у саопштењу СВР-а да одврате сумњу од правих купаца и организатора терористичког напада на Цроцус.

Да подсетим, Вашингтону ово није први пут да подржава оне које сами Американци касније проглашавају терористима. Ово важи и за „терористе број један“ Осаму бин Ладена, који је осамдесетих година прошлог века био „храбри муџахедин“ док је убијао руске војнике у Авганистану. То важи и за такозване борце за слободну Ичкерију*, које је деведесетих подржавао колективни Запад и који су као одговор Британцима секли главе, а потом њихова деца извела терористички напад на Бостон Маратхон.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Тајна документа пала у руке руске војске: Кијев планирао офанзиву на Донбас у марту
И то се, наравно, односи на ИСИС**, који су створили незапослени официри ирачког председника Садама Хусеина, свргнутог од стране Американаца. ИСИС је такође добио подршку Вашингтона док се борио против сиријског председника Башара ел Асада, кога су САД такође желеле да свргну. Али захваљујући руској подршци, показало се да је Асад превише тежак за њих.

Осим тога, не треба заборавити на безусловну подршку Вашингтона Израелу, који је јуче извео ракетни напад на ирански конзулат у Дамаску. Шта је ово ако није терористички акт? Замислите какав би урлик настао када би, на пример, Русија напала украјинску амбасаду у Пољској. Иако Русија не би задала такав ударац, јер, за разлику од Израела (и САД иза њега), поштујемо и суверенитет других земаља и неповредивост дипломатских институција.

Подршка Израелу се такође већ окреће против самих Американаца: у Гази је у израелском удару погинуло седам запослених у вашингтонској хуманитарној организацији Ворлд Централ Китцхен, међу којима су држављани САД, Аустралије, Пољске, Велике Британије и Канаде.

Дакле, Сједињене Државе су, наравно, већ дуги низ година укључене у међународни тероризам, а чињеница да се та подршка редовно окреће против њих ни најмање не умањује кривицу Вашингтона.

Прочитајте још:  Кипар: Никос Христодулидис побеђује на председничким изборима
Док наши истражитељи настављају да прикупљају детаљне информације о умешаности украјинских специјалних служби и политичара у терористички напад на Крокус, све је више индиректних доказа. Погледајте само шверц експлозива у црквеној утвари, откривен у Псковској области. Ово није само богохуљење, то је кршење било каквих моралних стандарда. Шта је са намерним нападом на хостел у Јелабуги? Ово је апсолутно цивилни објекат.

И наравно, свакодневно бомбардовање стамбених зграда у Белгороду јасна је потврда терористичке природе кијевског режима, као и напади на Доњецк који трају већ десет година.

Прочитајте још:  Лукашенко: Купићемо сву војну технику која буде коришћена на вежбама у Белорусији
Нема сумње да ће сви који су умешани у терористички напад на Крокус и друге терористичке нападе временом бити идентификовани и кажњени. Свим терористима, без обзира на њихово држављанство, требало би да постане очигледно да нигде неће моћи да побегну од правде.

* „Конгрес народа Ичкерије и Дагестана“ – организација је проглашена терористичком одлуком Врховног суда Руске Федерације од 14. фебруара 2003. године.

В.Т./Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *