Више и не крију: Манојловић и активисти у пратњи БИА

0
активисти

Саво Манојловић братски се поздравља са службеником БИА

Пре два дана, група самозваних еколошких активиста кренула је пешке у Горње Недељице како би присуствовала великом народном протесту против отварања рудника компаније Рио Тинто. Међу њима је и Саво Манојловић, о коме је раније писао портал Васељенска, износећи наводе о његовој повезаности са начелником Безбедносно-информативне агенције (БИА), Марком Парезановићем.

Према информацијама портала Васељенска, Манојловић је већину својих предизборних потеза чинио под директивама Парезановића. Сада, како се тврди, припрема се да преузме протест и стави се на чело борбе против отварања рудника литијума у Горњим Недељицама. Први дан шетње ове групе активиста пратила су полицијска кола, али већ другог дана, придружило им се службено возило марке “Шкода Суперб”, што су многи пролазници, који су објављивали фотографије на друштвеним мрежама, приметили и коментарисали. На фотографијама се јасно види како се Манојловић пријатељски поздравља са службеницима БИА као да су добри пријатељи.

Ово возило, према сведочењима, на располагању је активистима, што додатно поткрепљује наводе о повезаности са домаћом службом безбедности. Група, предвођена Манојловићем, не крије да осим страних донација, користи и логистичку подршку локалних служби.

Манојловић је ту, како би по упутствима Парезановића, разбио протест и обесмислио борбу против рудника. Док једни, као што су Миша Мајић и екипа окупљена око Прогласа, заиста желе да се боре против Рио Тинта али за другу, чистију компанију, људима као што је Манојловић даје се задатак разводњавања народне енергије и разбијања протеста, у чему се већ показао успешним.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  ПРОШЛИ ИЗБОРИ Кон: Ситуација претећа, ускоро нове забране и обавезне мере

Васељенска

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *