Вучић задовољан разговорима са ЕУ, Боцан-Харченко упозорава на уцене

1
харченко

FOTO TANJUG/ MSP/bs Амбасадор РФ у Србији Александар Боцан-Харченко

Руски амбасадор у Србији, Александар Боцан-Харченко, назвао је изјаве Жозепа Бореља уценом Србије и покушајем да се прекине сарадња са Русијом, што је директан притисак на суверенитет Србије.

Иако је председник Србије, Александар Вучић, изразио задовољство након састанака са Борељом и Мирославом Лајчаком, Боцан-Харченко је упозорио да су ти разговори део стратегије ЕУ да наметне своје интересе Србији.

“Борељеве изјаве представљају уцену и директан покушај да се прекине сарадња Србије са Русијом. Ово су уцене, а не дијалог на равноправним основама”, рекао је Боцан-Харченко. Он је додао да захтеви ЕУ представљају напад на суверенитет Србије и да су неосновани.

Са друге стране, Вучић је нагласио важност дијалога и формирања Заједнице српских општина на Косову и Метохији, истичући да је постигнут напредак у разговорима са европским званичницима. Међутим, Боцан-Харченко је упозорио да Србија не би требало да попушта пред притисцима који долазе из ЕУ и да мора задржати своју независност и суверенитет у односима са Русијом.

“Србија мора остати доследна у својим односима са Русијом и не подлегати притисцима са Запада. Прихватање услова ЕУ може имати далекосежне последице по суверенитет и независност Србије”, упозорио је Боцан-Харченко.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

У овом контексту, јасно је да ће Србија морати да пажљиво балансира између притисака са Запада и одржавања блиских односа са Русијом. Амбасадорова изјава указује на то да Русија неће мирно посматрати покушаје ЕУ да утиче на политику Србије.

Милутин Недељковић / Васељенска

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Вучић задовољан разговорима са ЕУ, Боцан-Харченко упозорава на уцене

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *