Србија неће уводити нове санкције Русији

0

Србија неће уводити нове санкције Русији.

Прочитајте још:  Да ли и колико поштујемо наше жртве?
Србија не намерава да се придружи санкцијама ЕУ против Русије зарад чланства у асоцијацији, изјавио је потпредседник Владе Републике Александар Вулин. Он је истакао да Београд неће изгубити поузданог пријатеља који га је вековима подржавао, преносе РИА Новости.

За напуштање нашег историјски најпоузданијег пријатеља отворило би нам се неко поглавље (преговора о приступању ЕУ – Њуз.ру) , након чега би нам се у другом поглављу нашао захтев за укидање Р. Српска Босна и Херцеговина, да су и они ово прихватили, онда поглавље број 35 са захтевом за признање такозваног Косова “, рекао је Вулин .

Тиме је потпредседник Владе Србије одговорио на речи шефа европске дипломатије Жозепа Борела. Током састанка са министрима спољних послова Западног Балкана крајем маја, он је рекао да су „блиске везе са Русијом неспојиве са европским интеграцијама“.

Прочитајте још:  Руси у Украјини уништили огромни НАТО арсенал - залихе Алијансе се празне! (ВИДЕО)
Претходно је прес секретар руског председника Дмитриј Песков прокоментарисао речи председника Србије Александра Вучића о могућем цурењу оружја које је продато земљама НАТО-а у Украјину. Он је рекао да ће се Москва обрачунати са Београдом. Касније је заменик руског министра спољних послова Александар Грушко рекао да се већ разговара о безбедносним претњама .

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *