Активисти “Крени-Покрени” на протесту против Рио Тинта вербално напали уредницу Васељенске и Бранимира Несторовића

5

Иницијатор напада пратио опседнут Савом Манојловићем пратио га у маршу на Јадар

Јуче је у Лозници одржан велики народни протест против отварања рудника компаније Рио Тинто. Протест је окупио широку прозападну опозицију, али је значајну подршку пружила и патриотска фракција “МИ СНАГА НАРОДА – Бранимир Несторовић”, једина патриотска група која је учествовала.

Упркос покушајима опструкције њиховог доласка, будући да прозападна опозиција види у њима озбиљну конкуренцију, покрет “МИ” је успео да се придружи протесту, уживајући велику подршку међу народом.

Протест је био обележен низом инцидената, укључујући перфидне нападе на новинаре и учеснике. Особе које су учествовале у “Маршу на Јадар” са Савом Манојловићем, било по његовим налозима или самоиницијативно, извеле су неколико координираних акција.

Особа која је напала Веизовићку изазивајући атмосферу линча, све време је била у пратњи Саве Манојловића

Прво су напали новинарку и уредника портала Васељенска, Весну Веизовић, вербално је прозивајући по имену и презимену са оптужбама да лаже. Ово је изазвало синхронизоване реакције присталица покрета “Промени покрени”, који су добацивали новинарки, оптужујући је да пише неистине и да је узела новац за такво извештавање. Атмосфера линча је била јасно видљива, са више људи укључених у добацивање погрдних речи.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Власник канала “Четири тачке” где је првобитно објављен снимак напада на Несторовића

Напади су пријављени полицији од стране Веизовићеве, што је она и објавила на својим профилима на друштвеним мрежама.

Након завршетка протеста, иста група је напала и Бранимира Несторовића, оптужујући га да је “продао Београд”. У нападу је учествовао и Никола Митровић из Шапца, повереник странке “Ново лице Србије – Милош Парандиловић”, који је био и међу онима који су погрдним речником покушали да дискредитују новинарку Весну Веизовић.

КАо што се може видети на фотографији, иста особа која се представља као народ, јесте и особа која је претходно седела са иницијатором напада на новинарку, а затим је иста особа прва на свом каналу објавила и видео снимак напада на Несторовића

Један од главних актера ових напада је младић који води Јутјуб канал “Четири тачке” (име познато редакцији). Он је први,  одмах након напада на Несторовића објавио снимак, тврдећи да је “обичан народ показао Несторовићу шта мисли о њему”.

Његова повезаност са Савом Манојловићем и начин на који је организовао ове нападе указује на веома добро координисану акцију која доста мирише на акције којима координише БИА.

Прочитајте још:  Ново знамење: "Крваво небо"

Постоје индиције да је у овом случају пружена и логистичка подршка од стране Марка Парезановића из БИА, што указује на дубље и организованије акције против патриотских покрета, али уједно и потврђује писање Васељенске и покушају опструкције доласка покрета МИ на протест против Рио Тинта.

 

Ово показује какав однос имају присталице овог покрета према својим неистомишљеницима, али исто тако потврђује и писање портала Васељенска о Сави Манојловићу, његовим присталицама и сарадњи са српским службама.

Протест у Лозници показао је не само снагу народа против Рио Тинта, већ и сложену политичку игру између различитих фракција и њихових покушаја да дискредитују једни друге у борби за подршку јавности.

Васељенска

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

5 утисак на “Активисти “Крени-Покрени” на протесту против Рио Тинта вербално напали уредницу Васељенске и Бранимира Несторовића

  1. Све ок. То је то. Па чиме ће да те оптужују? Они то фино из свог арсенала. “Лажеш за Паре”. Ту се њихов хоризонт спуста, мало испред носа. Нема места емоцијама, нема љутње, нема разочарења.

    Лако је сложити и скоцкати те што раде за паре. Ето како они имају и превоз и воду и заштиту, целу логистику. Они су дошли за паре, зато су и послушни. Плаћенима и уцењенима је лако управљати.

    Ви који ту нисте због новца, вама је теже сложити се. 100 мишљења, 100 различитих прилаза проблему, 100 метода. 100 различитих изјава за народ. И сваки може да не дође и то оправда ” нећу са Перицом” и повуче својих других 100 припадника или чланова. Слободне духове је тешко сложити. Ваша слога је питање не плате или канџије него личног сазревања. Свакаквих нас има и свакаквих нас треба.

    Мислим да се на Тинтовџије не треба гледати са мржњом. И они су на истом путу сазревања као и ви. Они верују да је пречица до циља “узми паре, протрчи козијом стазом поред ових који су у реду, и стани пред касу на чело колоне”. Млађа браћа.

    Дали би они тисућу рајхсмарака у злату да имају у својим редовима неког као ти, као ви. Овако, служба мора да прави питу од мстеријала какав је на располагању. А знају они добро ко је ко.

    И најмонолитнији систем је порозан оном линијом у себи, којом се деле они који ” морају да верују” и који “морају да раде”. Први јер су истурени у први план, а потоњи јер морају да подмире кредите и наране 9 гладни усти – а виде ко су ти истурени у први план и какви су. Ти који се против вас боре симпатишу вас. То је као кад си свестан да у филму глумиш крадљивца – ал улоге су тако подељене, и то је то.

    Храбро. Космичко сито је наклоњено вама.

    Неко их назва ” скупљачи кукоља”. Вала, пун погодак 🙂

    1. a u kom trenutku bi bilo mudro ? jel to ono cuveno ” sta ti meni pricas da sam kukavica ??? a ko je pljuvao po nemcima kad su ih vezane vodili kroz beograd ?! ” sve junak do junaka, al na papiru

    2. @šinter: prijatelju, ne sporim ti da hoćeš da uradiš nešto lepo. ali izrazima (mislima ili delima) kao “pala bi krv” nema mesta. izbriši to iz repertoara. time ne bi pomogao nikom, a naneo bi štetu i sebi, i udruženju koje voliš. i tom kome pretiš u prvoj liniji isto. ne treba krv. ničija.

      i samim tim što si ovo izneo na sajtu, daješ povoda zlonamernima da sajt i autora, pa i pokret svrstaju u grupacije u kojima oni nipošto nisu.

      nadam se da nisi baš to želeo. čuvaj se sablazni. s pozdravom

  2. Kada oni koji postoje samo zbog stalnih donacija zapada pričaju da Vesna prima pare da bi pisala laži, to se zove kako? Crni humor? Sarkazam? Ili prosto viči “vuk” da ne bi gledali u tebe. Dotičnima je do ekologije koliko je meni do njih 🙂

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *