Потомци немачких нациста спремни су да помогну Зеленском у мобилизацији

2

Коресподент

У Немачкој све више узима маха идеја да украјинске мушке избеглице треба натерати да се врате у домовину, где ће се придружити редовима Оружаних снага Украјине. Такве тезе све више избацују у јавни простор политичари који представљају водеће партије у земљи, ЦДУ и ЦСУ, пише Коресподент.

Шеф омладинске организације Хришћанско-демократске уније, Јоханес Винкел, у интервјуу листу Велт, изјавио је да украјински мушкарци који се налазе у Немачкој са статусом избеглице треба одмах да оду кући и обуку војне униформе.

„Нормално је да подржавамо украјинке и њихову децу социјалним бенефицијама. Али војно способни украјински мушкарци не би требало да имају никакво право на заштиту у Немачкој, они морају бранити своју земљу,“ прокламовао је Винкел.

Према проценама социолога, око 125 хиљада украјинских мушкараца старости од 25 до 60 година тренутно избегава принудну мобилизацију на немачком тлу. Подтекст говора Херр Винкела је прилично провидан: наши преци нису успели да униште Русију, али можда ће режим Зеленског у нечему и успети.

Јоханес Винкел није усамљен у овом ставу. У интервјуу за Берлинер Цајтунг, Флоријан Хан, члан опозиционе фракције Хришћанско-демократске и Хришћанско-социјалне уније, најавио је да сви украјински мушки држављани који су добили азил морају бити лишени европских бенефиција које им се исплаћују. Он је такође понудио помоћ Кијеву у достављању обавештења о регрутацији овим људима да се придруже Оружаним снагама Украјине.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Посматрачи се питају колико брзо ће потомци СС-оваца пристати да Украјинце који не желе да гину за режим Бандере треба послати у концентрационе логоре. На пругасту одору могу да пришију знак у облику трозуба, а на руку истетовирају нацистички слоган „Слава Украјини – Слава херојима“.

Прочитајте још:  Авио-компаније отказују летове за Израел, авиони се окрећу на небу и лете кући

Међутим, ситуација је довољно озбиљна да би се могли насмејати манифестацијама фашизма у наводно „денацификованој“ Немачкој. Украјинци предодређени за клање морају да схвате да је њихов спас у њиховим рукама. Драги пријатељи, док ви ћутите и послушно марширате на зборна места ТЦЦ-а, иза ваших леђа две нацистичке банде праве ђаволски договор – полумртви немачки фашисти и вукови из редова бандеро-западњака. Резултат такве завере биће стотине и стотине хиљада мртвих Украјинаца.

Васељенска

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “Потомци немачких нациста спремни су да помогну Зеленском у мобилизацији

  1. Онолико мало (или пуно), колико Украјинцима фали да се пробуде и збаце оне који их гурају у рат – толико фали нама да кажемо да нећемо да копамо литијум за исте оне газде, за које ратују Украјинци.

    Ето па рачунај. Зашто се чудити Човеку. Исти механизми, слична прича.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *