Вучић, Ђилас, ЕКСПО 2027: Како је опозиција продала Београд за милионе евра!

0
ЕКСПО

ВУчић и Ђилас

У задњим недељама, Београдом се шири прича о великој политичкој издаји, где су опозициони лидери продали своје принципе за уносне уговоре и милионе евра око ЕКСПО 2027.

У светлу последњих дешавања у вези са изборима у Београду и ЕКСПО 2027, очигледно је да су многе политичке и економске игре иза кулиса значајно утицале на тренутну ситуацију. Александар Шапић је поново изабран за градоначелника Београда, упркос бројним оптужбама које га прате, а ово је још један показатељ дубоких политичких договора између власти и опозиције.

Један од најважнијих аспеката ове приче јесте улога ЕКСПО 2027 у Београду и како је овај велики пројекат постао полигон за дељење уносних уговора међу политичким и пословним круговима. Срђан Шапер, један од водећих људи у маркетингу и медијима, добио је уносан уговор за пружање маркетиншких услуга за EXPO 2027. Уговор вредан преко 15 милиона евра био је део ширег договора, којим су неки од кључних опозиционих лидера добили значајне економске користи​​.

Наиме, према изворима, Драган Ђилас и Срђан Шапер су преко својих компанија и пословних веза добили приступ вишемилионским пословима везаним за ЕКСПО 2027, што је у великој мери утицало на њихову политичку позицију и деловање. Ђилас, као лидер у позадини, протеста “Србија против насиља”, очигледно се повукао из активне опозиције у замену за материјалне користи. Ово потврђује сумње да је опозиција у Србији, или барем њен део, само привид који служи за очување статуса кво и који је спреман на издају својих принципа за економске компромисе​.

Експерт за политичку сцену, Иван Станојевић, истиче да овакви договори додатно урушавају кредибилитет опозиције, која већ годинама не успева да се уједини и понуди озбиљну алтернативу власти. Опозиција је фрагментирана и често делује више у сопственом интересу него у интересу грађана, што додатно отежава политичку ситуацију у земљи​​.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  Амфилохије: Нисмо забранили долазак Вучића у Црну Гору већ га братски замолили да не долази

Поред тога, lex specialis закон који регулише реализацију ЕКСПО 2027 омогућава извођење радова и склапање уговора без примене Закона о јавним набавкама, чиме се значајно повећава ризик од корупције и злоупотребе средстава. Ово значи да ће велики део буџета бити потрошен без адекватне контроле, што отвара простор за даљу манипулацију и договоре иза затворених врата​.

Са оваквим развојем догађаја, грађани Београда и Србије постају таоци политичких договора између власти и номиналне опозиције, која више брине о сопственим интересима него о добробити народа. Уместо да се боре против корупције и за транспарентност, многи опозициони лидери се препуштају материјалним компромисима, чиме додатно уништавају поверење грађана у политички систем.

На крају, јасно је да је тренутна политичка сцена у Србији дубоко подељена и оптерећена корупцијом, што значајно отежава пут ка истинској демократији и транспарентној власти. Овакви догађаји указују на потребу за темељитим реформама и увођењем нових, независних политичких актера који ће бити истински посвећени борби за права и интересе грађана.

Софија Марић / Васељенска

БОНУС ВИДЕО

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *