Ветар чупао стабла, оштећени кровови и фасаде: Јако невреме захватило Србију и регион, у Београду апокалипса!

0
невреме

Невреме направило хаосу у БЕограду

Јако невреме које је мало после 7 часова погодило Београд, направило је проблеме и застоје у саобраћају, а поједине улице су због велике количине воде затворене.

Велике гужве створиле су се код Београдског сајма, на Вождовцу, на потезу од Трошарине ка Коњарнику, на Петловом брду, а Вишњичка улица је затворена за саобраћај, јављају новинари Танјуга.

У појединим деловима града аутомобили су остали заглављени у води, а велики застоји су и на Аутокомади и мосту Газела.

Вечерас, у току ноћи и сутра, у Београду, очекују се грмљавинске непогоде са великом количином падавина, градом и олујним ветром.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Невреме и у региону

Снажно невреме погодило је и делове Босне и Херцеговине, Хрватске и Словеније.

За бројне регионе у Босни и Херцеговини данас је издато упозорење због пљускова праћених грмљавином.

Како су саопштили из Федералног хидрометеоролошког завода (ФХМЗ), у појединим подручјима је на снази наранџасти метео-аларм.

Упозорење је издато за Ливно, Мостар, Сарајево, Тузлу, Бањалуку, Фочу, Приједор, Требиње и Вишеград, преноси сарајевски портал Кликс.

У Мостару, како је најављено, са јачим пљуском може да падне 30 до 50 литара кише по метру квадратном.

Престанак падавина у већем делу БиХ очекује се до краја дана, а стабилизација временских прилика очекује се сутра, наводи се у саопштењу.

Олујно невреме погодило је јутрос Требиње и проузроковало велику материјалну штету, саопштено је из оперативног Центра цивилне заштите.

У саопштењу се наводи да су до сада имали десетак пријава и да велики број стабала срушен због јаког ветра, а да су оштећени многи аутомобили, преноси РТРС.

Прочитајте још:  Српски гамбит. Како је совјетска противваздушна одбрана видела и оборила амерички стелт авион

За мање од два сата пало је 17 литара кише по метру квадратном, а брзина ветра била је 97 километара на час, наводи се у саопштењу.

У Словенији град

Словенију је у понедељак поподне захватило снажно невреме са јаким пљусковима, ударима ветра и градом, а највише штете било је у Долењској, где је град уништио усеве, а јаки удари ветра оштетили и носили кровове кућа.

Због олујног невремена Агенција за животну средину (Арсо) издала је у понедељак наранџасто упозорење за целу земљу, након чега се време смирило, преноси телевизија Словенија.

Претходно су се над северном Приморском формирале две олујне ћелије које су се спојиле у већи олујни систем који се кретао ка унутрашњости Словеније, а јаче олујне ћелије настале су и у околини Постојне, Великих Лашча и Мирне Пече, праћене пљусковима и јачим ударима ветра.

Обилнији пљускови забележени су и у Крању где је пало 33 милиметра кише.

У послеподневним сатима најјаче невреме захватило је околину Новог Места, као и општину Блед, Радовљицу, Тржич, Шкофје Локу, Камнику, Гросупље, Севницу.

Како јавља Радио Словенија, многи возачи у Долењском су се жалили да им је град оштетио шофершајбне, а мештани да им је уништио и усеве у баштама и пољима.

Обилне количине кише покренуле су клизишта, а јак ветар је рушио дрвеће, електричне стубове и кровове стамбених, пословних и других објеката.

Јако олујно невреме погодило је синоћ Хрватску, највише Славонију и загребачко подручје, а јак ветар, киша праћена грмљавином и град створили су огромне проблеме у Сиску, Винковцима, Славонском Броду и Жупањи.

Прочитајте још:  Грмљавина и громови у децембру пред Светог Николу: Да ли нас више силе упозоравају на још једну несрећу Срба?!

У Загребу због оштећења напонске мреже и пада стабала нису возили трамваји, а делови града остали су без струје, преноси хрватски портал Индекс.

Пред крај вечери накратко је пала јака киша због чега су делови града били поплављени, а у Сиску је ветар ломио гране.

У Винковцима је ветар чупао стабла из земље, а поломљена је и грађевинска скела.

У Вуковару и околини поплављена су дворишта и куће, падала су стабла, оштећени су кровови и фасаде.

Највећа материјална штета проузрокована невременом забележена је на подручју Вуковарско-сремске жупаније, објавила је Управа цивилне заштите.

Жупанијски центар 112 Вуковар примио је 70-ак позива везаних за последице олујног невремена праћеног ветром, обилном кишом и јаким градом, које је у вечерњим сатима захватило подручје Вуковарско-сремске жупаније и проузроковало велику материјалну штету.

Дојаве су се односиле на оштећења струјне инфраструктуре, поплављена дворишта и куће, падове стабала као и оштећења аутомобила, кровова и фасада.

Према досадашњим информацијама, невреме је највише погодило подручја општине Бошњаци и градове Жупању и Винковце, наводи хрватски портал.

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *