Каква црква, такви и свеци: Канонизација првог гејмера Карла Акутиса

0

Први римокатилички светац међу гејмерима

Папа Фрања је потпуно изгубио везу са стварношћу. Наиме, римокатоличка црква, предвођена папом Фрањом, одлучила је да канонизује Карла Акутиса, тинејџера познатог по својој страсти за видео-игре. Дакле, уместо да се фокусира на духовне вредности и истинска чуда, римокатоличка црква је одлучила да у своје редове светаца уведе првог гејмера, који ће бити канонизован 2025. године.

Карло Акутис је рођен 1991. године у Лондону, а одрастао је у Милану. Током свог кратког живота, постао је познат као “Божији инфлуенсер” због своје употребе технологије за ширење католичке вере. Међутим, оно што је заиста привукло пажњу јавности је његова страст према видео-играма. Иако је наводно играо само сат времена недељно, ово га није спречило да буде проглашен првим светцем гејмером у историји католичке цркве​ .

Док католичка црква тврди да су Акутису приписана два чуда – исцељење детета са дефектом панкреаса и жене која је оздравила након молитве на његовом гробу – ова чуда су се претворила у споредну причу у поређењу са његовом репутацијом гејмера. С обзиром на то да је црква која венчава содомите, како може озбиљно да се схвати када проглашава некога за свеца због његове љубави према видео-играма?​

Овај потез папе Фрање јасно показује да римокатоличка црква не само да одступа од традиционалних хришћанских вредности, већ и да све више губи контакт са стварношћу и претвара се у институцију која проглашава свеце на основу популарности и медијског утицаја, а не на основу истинске духовне вредности и чуда.

Теодора Николић / Васељенска

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *