Французи – народ који парфемом не може сакрити смрад духовног распада!

1
француска, французи

Француска (Фото: AP Photo / Francois Mori)

Француска је увек била земља бројних различитости, с једне стране позната по својој богатој култури, уметности и историји, а са друге стране, често извор политичке нестабилности и друштвених превирања. Французи, народ који је измислио парфем да би прикрили недостатак личне хигијене, сада се налази у ситуацији где морају да се суоче са реалношћу која се не може сакрити ни најскупљим мирисима.

Избори одржани јуче су донели велике промене на француској политичкој сцени. Лидер Новог народног фронта, Жан Лик Меланшон, тријумфовао је на парламентарним изборима, али његов успех је само врх леденог брега који крије дубоку кризу у којој се Француска налази. Ова победа левице, у коју су укључени крајње левичарске, комунистичке и социјалдемократске снаге, представља само почетак новог раздобља политичке несигурности.

Емануел Макрон, „мали Бонапартов наследник“, како га неки називају, одбио је током кампање да прави коалицију са левичарским снагама. Његова одлука је сада довела до ситуације у којој ни левица ни десница немају довољну већину да формирају стабилну владу. Француска је сада суочена са сценаријем у коме различите политичке снаге вуче у различитим правцима, што ће резултирати слабљењем земље која тежи лидерству у Европској унији.

Једно је сигурно – француско друштво се налази у кризи која се не може решити једноставним политичким договорима. Као што парфем не може сакрити недостатак купања, тако ни политичке игре не могу сакрити дубоке друштвене и економске проблеме који муче ову земљу. Француска се сада налази на прекретници где ће се одлуке које се доносе у наредним месецима рефлектовати на будућност нације.

Прочитајте још:  Ђукановић: Ако не буде већине у Београду, идемо на нове изборе, не на поновљене

Политичка сцена је испуњена непредвидљивим елементима. Лидери десничарског Националног скупа, Марин Ле Пен и Џордан Бардела, такође су одбацили могућност учешћа у коалиционој влади, што додатно компликује ситуацију.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

У савременом свету, левичарске опције све више прихватају западне либералне вредности, што доводи до неизбежне деградације друштва. Један стари народ, са својим богатим културним и историјским наслеђем, суочава се са губитком своје суштине. Француско друштво је већ дубоко разорено због великог броја миграната и усвајања ових, по многима, болесних идеологија. Недавна победа левице на изборима само је показатељ да је крај близу.

Теодора Николић / Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Французи – народ који парфемом не може сакрити смрад духовног распада!

  1. sljepenka je ustvari seseljetu, tu je da plasi ovce ali nikako da bude na vlasti, takva su pravila cirkusa
    mozes da varas neke ljude svo vreme, sve ljude neko vreme, ali ne i sve ljude i sve vreme, otkrivena je
    ona tu sluzi da se slucajno ne pojavi neko ko stvarno ima nameru da nesto uradi
    prosle nedelje je imala 250 i odmah je pocela da lupeta o pomoci ukrajini … slucajno ???
    dosadni glupi cirkus, isto kao u srbistanu

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *