Прљава игра лажних еколога: Мајданпечки активиста виновник туче

3
Владимир Божић, активиста

Владимир Божић

У угоститељском објекту “Римини” у Мајданпеку је 1. јула у раним јутарњим часовима дошло до инцидента, када је самопрокламовани еколошки активиста, вођа удружења “Не дам – Ну дау” Владимир Божић, наводно у покушају да смири учеснике кошкања које се непосредно пре тога догодило на истом месту, седећи за столом из чиста мира ударио шаком у главу једног од присутних, чији је син претходно нападнут, а што је и био повод поменутог кошкања. Након тога, Божића су разгневљени гости локала одгурали од стола и спречили у даљем насиљу.

О каквом се човеку ради говори и то да је Божић у Мајданпеку познат као редовни виновник различитих инцидената у локалним угоститељским објектима, у којима воли да “заводи ред”. Притом, иако је реч о изразито насилној особи, против које се, између осталог, води кривични поступак због инцидента на планини Старици у септембру 2022. године, којом приликом је повређен један кинески држављанин, Божић и његови “еко-саборци” константно покушавају да се представе као жртве наводне полицијске бруталности, при чему су полицијски службеници заправо у више наврата били провоцирани од стране Божића и његових сарадника, од којих многи имају полицијска досијеа.

Добро обавештени извори наводе и да је бројност Божићевих изгреда повећана након поменутог инцидента на Старици, будући да је процењивао да је добро прикрио трагове тог непочинства, али га је подизање оптужнице против њега и његовог најближег сарадника у том случају разјарило и довело у стање смањене урачунљивости, праћено прекомерном конзумацијом алкохола.

Када је реч о удружењу “Не дам – Ну дау”, вреди истаћи да његово руководство и чланови, поред инцидената којима су очигледно и више него склони, често прибегавају пласирању најразличитијих дезинформација и инсинуација о полицијским службеницима у Мајданпеку, представницима локалних власти и Вишем јавном тужилаштву у Неготину, које је против њих покренуло кривични поступак због поменутог инцидента на Старици. Такође, склони су и злоупотребама одобрених пројектних средстава страних донатора, у првом реду “Европске фондације за демократију”, представљајући своје, у најмању руку спорне активности, као деловање у оквиру пројекта под називом “Транспарентност за правду”. По том основу су до сада стекли значајну личну финансијску корист, а свакако треба истаћи и то да су чланови “Не дам – Ну дау”, од којих су многи иначе запослени у јавним установама, склони и другим видовима малверзација, попут крађе пелета из школе у којој је запослен један од активиста овог удружења.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  ЋУТИНА ОРГАНИЗАЦИЈА ЈАВНО ОБЈАВИЛА ИНСТРУКЦИЈЕ ЗА БЕОМАЈДАН: Огољено како ће се све одиграти

Додајмо још и то да активности “Не дам – Ну дау” уживају снажну подршку и других самопрокламованих еколошких удружења, пре свих “Еколошког устанка” и његовог лидера Александра Јовановића – Ћуте, мада за сада није најјасније да ли је у конкретном случају посреди идеолошка блискост или пак склоност ка изазивању инцидената, малверзацијама и доброј капљици, што такође није страно ни Ћути.

Васељенска

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

3 утиска на “Прљава игра лажних еколога: Мајданпечки активиста виновник туче

  1. Чему служи извештај о кафанској тучи неког, који се представља као еколошки активиста?
    Чини се да служи за спиновање јавности у корист кампање власти за Рио Тинто пројекат?
    Нису сви из покрета “Не дамо Јадар и Рађевину” кафанске силеџије и не боре се за ову / ону власт. Они се боре за своје огњиште! И за опстанак Србије и Срба. О њиховом недавном хапшењу ниједно слово није било на овом порталу???
    Рђаво радити а добру се надати није могуће, казује добри народ Србаља са Хелма.

    1. Ти активисти се зову Не дамо Јадар. Помешали сте их са оним који не угошшавају Саву Манојловића, Мишу Мајића и остале продаваче Косова, па тако сутра и Јадра и Рађевине. Али зато редовно преносимо Марију Алимпић и удружење “Заштитимо Јадар и Ређвину”, јер су нормални, патриоте и не праве представе за јавност.

      1. Тим људима из Г. Недељица добар је сваки грађанин који се бори против овог девастирајућег пројекта. Немојте правити поделе међу њима. И ја сам јадранин и не сумњам у њихове намере. Мука их је натерала.
        Мислим да не треба вама објашњавати ко продаје КиМ. Можда и Саво исто мисли као ови што продају, али за сада нема никакву моћ да допринесе томе?
        Јасно је да власт покушава свим силама да разбије грађане који се противе девастацији Јадра, Рађевине и Подриња, тј. целе Србије, на исти начин као што је поцепала патриотску опозицију убацивањем тројанског коња, званог Милица шљивовица, и још неких.
        Све се мења сем камења!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *