Зуроф: Да Србија има закон против онога што Грухоњић говори, он би завршио у затвору!

1
факултета

Динко Грухоњић

У протеклим месецима, Грухоњић је више пута исказивао своје контроверзне ставове, али је недавно изазвао посебан гнев када је у јавном наступу исмевао жртве Јасеновца. У видео снимку који је кружио друштвеним мрежама, Грухоњић је непримереним тоном говорио о трагедији која је задесила многе српске породице, што је изазвало лавину негативних коментара и осуда.

Ефраим Зуроф, познати ловач на нацисте и директор Центра Симон Визентал, оштро је осудио поступке Грухоњића, истичући да је исмевање жртава Јасеновца крајње неприхватљиво и да је такво понашање у супротности са свим моралним и академским стандардима.

Зуроф је нагласио да је Србији хитно потребан закон који би санкционисао овакве говоре мржње и ревизије историје.

“Србија мора да уведе закон који ће кажњавати овакве ствари. Ако постоје закони који кажњавају вређање других нација, онда још оштрији мора бити закон који ће санкционисати вређање жртава усташког и нацистичког режима,” рекао је Зуроф.

Он је даље истакао да је исмевање жртава Јасеновца не само чин крајње непоштовања, већ и опасан покушај ревизије историје који може имати далекосежне последице.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Такво понашање не сме бити толерисано у било којој цивилизованој заједници, а посебно не у академским круговима. Овакве изјаве подстичу мржњу и раздор, и уколико се не санкционишу, шаљу поруку да је овакво понашање прихватљиво,” додао је он.

Упркос бројним реакцијама и притисцима, Универзитет у Новом Саду до сада није предузео никакве дисциплинске мере против Грухоњића.

Зуроф је закључио да је неопходно хитно деловати како би се заштитило достојанство жртава и очувала истина о страдањима током Другог светског рата. “Неопходно је да Србија покаже да неће толерисати овакво понашање и да ће оштро казнити све који покушавају да омаловаже жртве и ревидирају историју,” поручио је Зуроф.

Прочитајте још:  Преумљење Срба да су Руси зли и да им је Русија непријатељ

Милутин Недељковић / Васељенска

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Зуроф: Да Србија има закон против онога што Грухоњић говори, он би завршио у затвору!

  1. Posle palestinskog stradanja mišljenje izraelca vše nema tu snagu, niti mu se veruje. To nama ne ide u prilog, ali je tako. Našoj vlasti je i onako sve jedno, ko god bio ta “naša vlast”.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *