НЕШТО КРУПНО СЕ СПРЕМА: Злослутна америчка летелица на границама Србије!

3
србије

Америчка извиђачка летелица Бомбардиер Challenger 650 АРТЕМИС опет је извиђала југозападну границу Србије. Осматрачка летелица имала је укључени транспондер током ове операције.

Ово извиђање дошло је после скоро седам дана од када је председник Србије обелоданио да чланице НАТО и такозвана КБС самозваних власти у Приштини, спроводе осматрачке летеове у близини границе са Србијом.
Како се види, осматрачка летелица имала је укључени транспондер током ове операције.

Бомбардиер Challenger 650 по својој усатаљеној шеми, полетео је из 71. ваздухопловне базе Миахил Когаличеану у Румунији, усмерио према мађарском ваздушном простору и лет наставио уз границу Мађарске и Србије, а онда на тромеђи Мађарске, Србије и Хрватске ушао у ваздушни простор Хрватске летео уз границу са Србијом, ушао у ваздушни простор Босне и Херцеговине и обавио неколико кружних летова на правцу Тузла-Сарајево-Међугорје осматрајући Србију.

Најзанимљивије јесте изјава председника, да су појачани извиђачки летови како беспилотних летелица, тако и осматрачких летећих платформи и дронова у окружењу, са извиђачким намерама према Србији.
Вучић је такође навео, да су шведско-немачке осматрачке платформе укључене у осматрање територије Србије из окружења, и прикупљају податке.

Бомбардиер Challenger 650 АРТЕМИС користи се над Европом од новембра 2021 године. У питању је систем за извиђање и праћење циљева на више мисија. Наиме, то је сензорска платформа смештена у пословни авион типа Бомбардиер Challenger 650 АРТЕМИС.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Овај авион за сад интензивно користи Европска команда америчке војске.

Летелица је настала у оквиру Пентагонове визије летелице, која ће пружити путем мреже сензора све потребне информације за командовање и управљање једнициама на терену.

Прочитајте још:  Укизам (UKI Q) се шири Србијом, а деца пале иконе

Летелица је тестирана више месеци пре доласка у Европу почетком новембра 2021. Највише је испитивана у Аризони.

Заправо, АРТЕМИС је замена за одслужени РЦ-12 Гуардраил, који је такође ангажован на пословима у осматрању руске војске на истоку Европе.

Оно што је за сад познато о овом авиону јесте, да летелица има више сензора за прислушкивање. Артемис, којим управља америчка приватна војна компанија Леидос, опремљен је сензорима за обављање ових врста мисија.

Инфомер

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

3 утиска на “НЕШТО КРУПНО СЕ СПРЕМА: Злослутна америчка летелица на границама Србије!

  1. “НЕШТО КРУПНО СЕ СПРЕМА”
    Згодан наслов за привлачење пажње читалаца.
    Нисам никакав стручњак за ову тематику али као лаик могу имати неко своје мишљење.
    О чему се по мени заправо ради и због чега се обављају ови извиђачки летови? Прикупљање обавештајних података без излагања икаквом ризику.
    Каквих обавештајних података?
    Пре свега о кинеским и руским протуваздухопловним системима.
    Исто тако о руском електронском анти дрон систему.
    Као што је наведено ради се о релативном новом авиону који се још тестира и уиграва.
    Сада и једна “јеретичка мисао.”
    По мени није немогуће да се све одвија у договору са нашом војском која као што је познато има веома тесну сарадњу са западном алијансом иако формално није чланица исте.
    Наша војска би ту имала интерес да тестира нове системе у прилично реалним условима. Значи нека врста обостране користи.
    А овамо се диже галама “држте лопова.”
    И као што рекох само неки мој начин промишљања ствари.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *