Злочинац Кларк се враћа на место злочина

0

Весли Кларк и Хавијер Солана, фото: nato.int

Злочинац Кларк се враћа на место злочина.

Србија не жели ниједан део Косова, јер су Косово и Метохија у целости нераздвојни део Србије, што је признато и у Уједињеним нацијама. Нико не може Србији приписивати некакве зле намере у односу на ту територију, већ те зле намере управо показују Сједињене Америчке Државе које су злоупотребом силе направиле такозвану државу Косово.

Прочитајте још:  КРИЗНИ ШТАБ ПООШТРАВА МЕРЕ: Контроле по целој Србији
Овако бивши шеф југословенске дипломатије Владислав Јовановић коментарише сулуде оптужбе пензионисаног америчког генерала Веслија Кларка да Србија жели нове сукобе на својој територији.

Главнокомандујући амерички генерал у време бомбардовања Србије 1999. године, учесник ратова у Југославији, рата на Косову и Метохији, битке на Кошарама и Паштрику, учесник чак и Хладног и Вијетнамског рата Весли Кларк поново је напао Србију, овај пут ироничним и сулудим оптужбама да је она та која жели нови рат.

Он је гостујући у програму Си-Ен-Ена изјавио да Србија жели да заузме „барем“ северни део Косова, а можда и више. Кларк је рекао да је циљ Србије да разбије БиХ и успостави Велику Србију, те да је Србија „руска рука на Балкану“. Кларк је такође упозорио гледаоце емисије Кристијан Аманпур и да ће се „невоља вратити право на Балкан“ уколико њихове снаге посустану у Украјини.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Не чуди Кларкова беспризорност

Јовановић коментарише Кларкову изјаву и мотиве који се крију иза ње, истакавши да америчка беспризорност не треба никога да чуди. Сједињене Америчке Државе не осврћу се ни на шта, каже он, укључујући и сопствене потписане документе попут Резолуције 1244.

То што је генерал Кларк рекао да постоји опасност од Србије да одузме такозвани север Косова, односно остатка Косова такође је нетачно. Нисмо ми они који треба да одузму нешто од нечега, него су Американци и њихови савезници они који су бесправном употребом физичке силе одвојили Косово и Метохију од Србије и прогласили их независним, рекао је Јовановић за Спутњик.

То што је генерал Кларк изјавио о Србији, додаје Јовановић, једноставно није тачно. Право је матичне земље да стави вето на сваки покушај насилног одузимања њене територије и то је, по његовим мишљењу, непремостива препрека за Америку и све њене генерале који желе да од украденог дела Србије произведу неку нову државу коју би увели у УН.

ИН4С

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *