Међународна завера у пракси: Шведска затворила истрагу о експлозијама на “Северном току” без утврђивања кривице

1
нацрт, шведска

Северни ток (ФОТО : NORD STREAM 2 / AXEL SCHMIDT)

Шведски премијер Улф Кристерсон објавио је у интервјуу за “Тајм” да је истрага о експлозијама на руским гасоводима “Северни ток 1” и “Северни ток 2” затворена без утврђивања одговорности. Шведски истражитељи су закључили да случај не потпада под њихову надлежност, због чега су материјале проследили Немачкој.

Портпаролка Министарства спољних послова Руске Федерације, Марија Захрова, коментарисала је ову одлуку Шведске, нагласивши да затварање истраге може указивати на постојање међународне завере. Она је истакла да се ради о прикривању озбиљног злочина, називајући га терористичким нападом, и додала да Стокхолм игра важну улогу у међусобној одговорности.

Шведски тужилац Матс Јунгквист је у фебруару ове године изјавио да се истрага о експлозијама на гасоводима прекида јер не потпада под шведску надлежност. “Тужилаштво је зато материјале предало Немачкој”, додао је Јунгквист. Ова одлука изазвала је бројне реакције, укључујући и изјаву секретара руског Савета безбедности Јурија Кокова, који је рекао да је таква одлука очекивана, тврдећи да је циљ од почетка био сакривање реалних околности и налогодаваца овог терористичког напада.

Затварање истраге о експлозијама на “Северном току” изазива бројне контроверзе и оставља многа питања без одговора. Док Русија тврди да се ради о међународној завери за прикривање терористичког напада, шведске власти су одлучиле да се повуку из истраге, прослеђујући материјале Немачкој. Остаје да се види како ће се овај случај развијати у будућности и да ли ће бити утврђена одговорност за експлозије на овим важним гасоводима.

Одлука Шведске да затвори истрагу о експлозијама на гасоводима “Северни ток 1” и “Северни ток 2” подстакла је бројне спекулације и изазвала снажне реакције, нарочито из Русије. Овај случај остаје нерешен, а међународна заједница наставља да прати развој догађаја.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  УКРАЈИНА ДОБИЈА РУСКЕ ХЕЛИКОПТЕРЕ: Пошиљалав не зна шта да ради са њима

Васељенска

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Међународна завера у пракси: Шведска затворила истрагу о експлозијама на “Северном току” без утврђивања кривице

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *