Скандал у инвестиционим гигантима: Која је веза Рио Тинта са нападачем на Трампа?

0
трампа

Невероватан скандал потреса инвестиционог гиганта BlackRock и њиховог партнера Rio Tinto након открића да је Томас Крукс, нападач на Доналда Трампа, био учесник у њиховој реклами.

Године 2022. BlackRock је емитовао рекламу у којој је наставник из средње школе Bethel Park представљен као главни лик, а међу ученицима у позадини појавио се и Крукс. Иако нема доказа да је Крукс био директно запослен у BlackRock-у, његово присуство у реклами покренуло је бројне спекулације.

Компанија је хитно уклонила рекламу након што је Крукс пуцао на Трампа на митингу близу Питсбурга, ранивши бившег председника и убивши једног присутног. BlackRock је изразио жаљење због инцидента и осудио било какав облик политичког насиља.

BlackRock је велики инвеститор у Rio Tintу, са уделом од 9% акција. Поред тога, BlackRock има значајна улагања у произвођаче оружја као што су Sturm Ruger и American Outdoor Brand, власника Smith & Wesson-а. Ова улагања додатно изазивају забринутост јавности око етичких стандарда компаније.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Док се BlackRock и Rio Tinto труде да се дистанцирају од овог скандала, јавност све више интересују ове везе и питање је шта ће време још избацити на површину.

Васељенска

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *