Шиптар пуцао на двојицу полицајаца у Лозници: Један погинуо, траје потрага за нападачем

1
лозници

Хајзири Артан

Потпредседник Владе и министар унутрашњих послова Ивица Дачић изјавио је да је ноћас у Лозници убијен један полицијски службеник, док је други тешко рањен.

Повређени полицајац је у лозничку боницу примљен са прострелним ранама на леђима и рамену и у стабилном је стању, потврђено је РТС-у.

Министарство унутрашњих послова је саопштило да су ноћас, око 00.55 часова у Лозници, приликом контроле возила на контролном пункту у Липничком Шору, полицијски службеници Станице граничне полиције Трбушница, зауставили мерцедес тутинских регистарских ознака у којем су се налазиле две особе.

“Приликом изласка из возила једна особа је пуцала из пиштоља, погодивши полицијског службеника Николу Крсмановића (1990) у груди, а полицијског службеника Вјекослава Илића (1974) у раме, након чега је побегао. Оба полицијска службеника превезена су у Општу болницу Лозница, где је Крсмановић подлегао повредама”, рекао је Дачић.

Он је додао да је полиција на лицу места пронашла пасош осумњиченог, издат од стране привремених институција такозваног Косова на име Хајзири Артан (1991) и немачку личну карту.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Полицајац који је ноћас рањен у Лозници тренутно је у стабилном стању, речено је за Косово онлајн у Здравственом центру Лозница.

Како су навели, ради се о мушкарцу рођеном 1974. године који је у Здравствени центар довежен са повредама меких ткива леђа и рамена.

“Ноћас је довежена једна особа са прострелим ранама меких ткива леђа и рамена. Тренутно је његово стање стабилно, хоспитализован је на хирургији”, навели су у Здравственом центру.

Како додају, друга особа која је довежена ноћас у ту здравствену установу је мушкарац рођен 1990. године.

Прочитајте још:  Момчило Алимпић: ЈЕРЕТИЧКА ПРИЧА

“Друга особа је имала прострелне повреде главе, тешке телесне повреде, није имала виталних знакова и њему је након реанимације ипак констатована смрт”, наводе за Косово онлајн у Здравственом центру Лозница.

МУП Србије објавио је фотографију осумњиченог за напад на полицајце у Лозници.

Вучић изразио саучешће: Крсмановић је био истински херој

Председник Републике Србије Александар Вучић упутио је данас телеграм саучешћа породици и колегама полицајца Николе Крсмановића.

“Са дубоким болом и тугом примио сам вест о трагичном губитку вашег сина и брата, храброг полицајца Николе Крсмановића. Његова посвећеност служби и неустрашивост неизмерно су допринели очувању сигурности и мира у нашој земљи. Његов губитак је ненадокнадив, не само за вас, његову породицу, већ и за целу нашу земљу”, навео је Вучић у телеграму.

Како је додао, Никола Крсмановић је “био истински херој, који је свој живот посветио заштити других, а његова храброст и професионалност водиле су га кроз све изазове и опасности које је његова служба носила”, саопштила је Служба за сарадњу с медијима председника Републике.

“Примите моје најискреније саучешће. Нека вам снага и храброст које је Никола показивао у животу буду утеха у овим тешким тренуцима. Србија никада неће заборавити његову жртву и несебичну преданост дужности”, наводи се у телеграму председника Вучића.

Танјуг

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Шиптар пуцао на двојицу полицајаца у Лозници: Један погинуо, траје потрага за нападачем

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *