Полиција у Немачкој уз помоћ AirTag-а вратила студенту украдену биљку канабиса

1
канабиса

У једном необичном догађају у Немачкој, полиција је помогла студенту да врати украдену биљку канабиса. Случај је започео када је младом узгајивачу канабиса за личну употребу током ноћи украдена биљка из дворишта. У свакој саксији налазио се AirTag, мали уређај за праћење који користи GPS технологију.

Уз помоћ AirTag-а, студент је успео да прати локацију своје биљке и открије где се налази кућа лопова. Одмах је о томе обавестио локалну полицију, која је озбиљно приступила овом случају, имајући у виду нови закон о легализацији канабиса за личну употребу који је ступио на снагу 1. априла ове године.

Полиција је брзо реаговала, добила налог за претрес и запленила украдени грм канабиса. Оно што је занимљиво у овом случају је да лопов није имао прилику ни да искористи украдену биљку, што говори о ефикасности полицијске акције.

Овај догађај је изазвао велико интересовање јавности и медија, а локалне новине су опширно писале о њему. Легализација канабиса у Немачкој донела је бројне промене у друштву, што се може видети и у овом за Србију још увек немогућем случају.

Васељенска

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Полиција у Немачкој уз помоћ AirTag-а вратила студенту украдену биљку канабиса

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *