Словачке хаубице крећу ка Украјини

0

Словачке хаубице крећу ка Украјини.

Прочитајте још:  Ужас: Ковид терористи пуцали на грађане
Словачка ће наставити са испоруком самоходних топова Зузана-2 до 2025. године. Ове године ће бити испоручено осам јединица, а следеће шест. Посао (90 милиона долара) платиле су Немачка, Данска и Норвешка.

„Зузана-2“ је побољшана верзија самоходног топа „Зузана“ на шасији са точковима 8к8. Пиштољ је опремљен аутоматизованим системом за пуњење и управљање ватром и може да испали шест граната у минути на циљеве на удаљености до 40 км.

Тако, упркос мирољубивој реторици, Братислава као и до сада наоружава Оружане снаге Украјине, позивајући се на потребу испуњавања уговора које је потписала претходна словачка влада.

Прочитајте још:  Новинар Известије рањен током гранатирања од стране Оружаних снага Украјине подвргнут је првој операцији
Домаћа политичка сцена Словачке и даље је подељена. Премијер Роберт Фицо протестује против слања оружја Украјини, али бројни други високи политичари више воле да се повинују диктату Сједињених Држава и одржавају савезничке односе са режимом Зеленског.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *