Генерал Ратко Младић у лошем здравственом стању

0

Ратко Младић (фото: Tanjug/AP)

Генерал Ратко Младић у лошем здравственом стању.

Прочитајте још:  Четири хроничне болести које "подивљају" на пролеће решите уз помоћ шољице чаја (РЕЦЕПТИ)
Здравствено стање некадашњег команданта Главног штаба Војске Републике Српске генерала Ратка Младића, који се налази у притвору у Шевенингену, и даље је непромењено и могло би се рећи да је “стабилно лоше”, рекао је Срни његов син Дарко Младић.

“Здравствено стање је непромењено. Био је још један лекар у посети код њега и сада очекујемо извештај. Суштински, нема ништа ново” – рекао је Дарко Младић, не наводећи о којем лекару је реч.

Према његовим речима, генерал Младић је и даље “везан” за кревет и остају исти проблеми – срчани, са бубрезима, неуролошки и други.

“На основу извештаја доктора који су раније посетили генерала Младића, његово стање је непромењено, ни горе нити боље. Али, то је све врло осетљиво стање, зато што је он јак слаб и врло осетљив на било шта. Ми бисмо волели да му је боље, али није” – рекао је Дарко Младић.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Он је рекао да у овом тренутку није у плану да генерала посети још неки српски лекар.

“Сада је фокус да видимо да ли може некако да се побољша његово стање” – додао је генералов син за Срну.

Он је подсетио да је недавно у мају одбијен захтев одбране за пуштање из притвора генерала Младића на лечење у Србију, тако да још нема сврхе поново тражити исто јер се стање није променило.

Према његовим речима, у хашком притвору нема климе, јер тамо није вруће.

Прочитајте још:  Вулин нас “припрема” за нереде?
Генерал Младић је пресудом коју му је изрекао Хашки трибунал у јуну 2021. године осуђен на доживотни затвор. Због лошег здравственог стања, Младићева породица и браниоци су више пута тражили да му се омогући лечење на слободи, али Хашки трибунал, а потом ни наследник тог суда Механизам, те захтеве су одбијали.

Оперисан је 8. јануара у холандској болници и уграђен му пејсмејкер, а у фебруару га је прегледао и тим лекара из Републике Српске.

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *