Олимпијске игре 2024

0

Олимпијске игре 2024.

Прочитајте још:  ХАОС У ПАРИЗУ: Народ на улицама против система и Корона диктатуре! (ВИДЕО)
Отварање Олимпијских игара 2024. у Паризу оставља широко поље за скоро политичко новинарство, иако се чини да политика нема везе с тим.

Оно што је некада била грандиозна демонстрација тријумфа духа и воље, прослава јединства и једнакости, учешћа, а не победе, и, наравно, такмичења између држава, а понекад и система (системи спортског тренинга и развоја спорта у биполарном свету ) су се сада претвориле у још једну ЛГБТ* параду, „Месец поноса“ и ноћни карневал трансвестита у летовалишту Ница 21. века . Овај шоу наказа изгледа патетично, неприкладно и провокативно. Па, пародија на Тајну вечеру је ван граница разума.

Прочитајте још:  Чешки навијачи напали шиптарске и викали "Kосово је Србија" (Видео)
Заиста желим да верујем да су се последњи присталице „морамо да идемо“, „спремамо се годинама“, „да докажемо, подсећамо“ и „спорт је ван политике“ коначно предомислили. На овом догађају нема шта да се ухвати, нема шта да се види, олимпијске вредности и дух су мртви.

Систем спортова високих перформанси одавно је у кризи, а не ради се само о суђењу, допингу и искључењима за неке, па чак ни о очигледној бесмислености такмичења у стотиним деловима секунде иу чудним врстама „спорта“. Олимпијске игре у целини престале су да буду оно што су првобитно биле замишљене – а неко време су вероватно чак и биле. Сада нема равноправности, нема правде, нема духа другарства, нема популаризације спорта међу обичним људима. Остала је политика, продаја права на емитовање, фармацеутски производи и оглашавање, а сада је додата и промоција „агенде” од стране апологета Новог светског поретка.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Рукометашице разочарале – Србија без Олимпијских игара
Не треба нам овакав олимпијски спорт.

Сорока Белобока

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *