Цвијановићева одговорила Конаковићу: Србија је светлосним годинама испред БиХ

0
бих

(фото:БН ТВ)

Претње министра спољних послова у Савету министара БиХ Елмедина Конаковића Србији су можда “музика за сарајевске уши”, али никако не представљају став БиХ, коју он оваквим иступима само додатно урушава, поручила је српски члан Председништва БиХ Жељка Цвијановић.

Цвијановићева је то рекла за Срну коментаришући изјаву Конаковића да ће “Србија када не поштује БиХ добити дупло веће непоштовање” и да је то, како је казао, порука из БиХ.

“Уместо да од Србије учи, да говори о путевима, пројектима и развоју, он је, зарад понеког бедног политичког поена, напада. Због тога је БиХ светлосним годинама иза Србије по свим параметрима, а како ствари стоје та разлика ће бити само већа”, навела је Цвијановићева.

Навела је и да Конаковић не говори у име Републике Српске, па испада да је он и не сматра делом БиХ.

“Та потреба да приватизују и државу и њене институције озбиљна је болест од које болују сарајевски политичари” истакла је Цвијановићева.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Конаковићеве изјаве јој, истиче, делују као очајнички покушај председника једне патуљасте политичке партије да се у бошњачком корпусу наметне као лидер, али га у томе не прати снага те странке.

“А није ни први који се качи за Србију да би подигао свој рејтинг, што опет најбоље сведочи о стању свести у Сарајеву”, рекла је Цвијановићева.

Док Србија на свим пољима свакога дана напредује, нагласила је Цвијановићева, Конаковић и њему слични БиХ одржавају на европском и регионалном дну.

РТ

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *