Шиптарска полиција наставља притисак на Србе: Затворено девет пошти, Анђелковић поручује – Наћи ћемо начин да помогнемо нашем народу

0

Шиптарска полиција наставља притисак на Србе: Затворено девет пошти, Анђелковић поручује – Наћи ћемо начин да помогнемо нашем народу.

Данас су на северу Косова и Метохије тзв. косовске власти затвориле девет објеката Поште Србије у општинама са већинским српским становништвом, тврдећи да раде без потребних лиценци. Овај потез долази након ранијих забрана употребе динара и затварања експозитура Поштанске штедионице, што је додатно отежало живот Срба на КиМ.

Прочитајте још:  Букти епидемија у Србији - пуне се болнице, градови пооштравају мере
Директор Поште Србије, Зоран Анђелковић, огласио се поводом овог инцидента, истичући да ће Пошта Србије учинити све да заштити своје запослене и да обезбеди нормално функционисање поштанских услуга за српски народ на КиМ.

„Разговарао сам са директором канцеларије Петром Петковићем, као и са директором радне јединице у Приштини, који је тренутно у обиласку свих пошти у којима су упали наоружани представници приштинских институција. Покушаће да отму имовину или да запечате просторије, али ми ћемо наћи начин да омогућимо српском народу да функционише. Наши запослени на Косову и Метохији наставиће да примају своја примања, бринућемо о њиховој социјалној сигурности и тражити решења како да им олакшамо живот,“ поручио је Анђелковић.

У акцији тзв. косовске полиције ухапшен је директор радне јединице Поште Србије на КиМ, Иван Милојевић, заједно са сарадницима, и сви су позвани на додатно саслушање.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Вучић се заложио за јачање присуства Кфора на Косову
Овај противправни чин осудили су и други српски званичници. Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић изјавио је да је упад у поште на северу КиМ провокација која има за циљ изазивање сукоба, док је Министарство информисања и телекомуникација истакло да се ради о још једном примеру демонстрације силе привремених приштинских институција.

Српска листа је у свом саопштењу навела да је ово још један корак у плану етничког чишћења севера КиМ од свега што је српско, и апеловала на међународну заједницу да хитно реагује и заустави премијера привремених приштинских институција Аљбина Куртија у његовим намерама.

Ово је само још један у низу примера неправди и притисака којима су Срби на КиМ изложени већ 25 година, док међународна заједница остаје нема на њихове патње. Укидање динара, затварање експозитура и сада пошти, јасно показују намеру да се изврши крајњи удар на опстанак Срба на овим просторима. У таквим условима, Срби на КиМ суочавају се са све већом несигурношћу и свакодневним изазовима у покушају да сачувају свој идентитет и остану на својим огњиштима.

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *