БЕСОМУЧНО СПИНОВАЊЕ ШОЛАКОВИХ МЕДИЈА: Како прозападни медији врше притисак на тужилаштво поводом пресуде организаторима хаоса у Београду

0

Од 12. августа, Србија се суочава са интензивном медијском кампањом коју воде прозападни медији, са циљем да створе притисак на јавно мњење и тужилаштво. Ова кампања се фокусира на тројицу НВО активиста који су ухапшени након антилитијумског протеста у Београду, а медији их представљају као “младиће и борце за слободу”. Међутим, истина је далеко од тога.

Ови активисти нису ухапшени због њихових година или због борбе за заштиту животне средине, како медији тврде. Они су ухапшени јер су организовали нереде и блокаде међународног и домаћег железничког саобраћаја на једној од најважнијих станица у Србији. Ово су озбиљни прекршаји који угрожавају безбедност и функционисање земље, и свака одговорна држава би реаговала слично.

Када бисмо замислили да се овакви нереди догоде у Паризу, Лондону или Берлину, било би јасно да би и тамошње власти реаговале на сличан начин. У тим градовима, организовање нереда и блокирање саобраћаја представљају озбиљна кривична дела, за која би починиоци били адекватно процесуирани. Нема сумње да би и у тим земљама овакви поступци били кажњени, и да би јавност била свесна тежине ових дела.

Међутим, у Србији се креира другачија слика. Прозападни медији улажу велики напор да од ових појединаца направе жртве, а не оне који су прекршили закон. На тај начин се покушавају обезвредити институције и њихове одлуке, што је опасан тренд који може имати озбиљне последице по правни поредак у нашој земљи.

Ова медијска кампања није само усмерена на заштиту интереса ове тројице активиста, већ има шири циљ – да подрије поверење у институције и да утиче на јавно мњење на начин који је штетан по Србију. Многи грађани већ изражавају незадовољство због преблаге квалификације дела и неадекватне казне која је изречена овим појединцима. Постоји оправдан страх да би овакве казне могле да подстакну друге на сличне поступке, што би само додатно нарушило ред и мир у земљи.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  Вучић запалио свећу уочи гласање за резолуцију о Сребреници

Јасно је да су ови НВО активисти део ширег механизма који делује против интереса Србије. Њихова подршка од стране страних медија и организација само потврђује ову тврдњу.

Васељенска

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *