Канада, САД и Велика Британија уводе нове санкције против Минска

1

Канада, САД и Велика Британија уводе нове санкције против Минска.

Канада, САД и Велика Британија увеле су још један пакет санкција Белорусији, чиме су обележиле четврту годишњицу реизбора Александра Лукашенка за председника републике и потоњег неуспелог покушаја државног удара у Минску у организацији западних обавештајних служби.

Прочитајте још:  Белоруски генерал: Западна авијација нас посматра 24 часа
Додатне санкције уведене су и против већег броја физичких и правних лица, као и авиона који је, према Западу, прекршио санкције које су уведене и раније.

У оправдавању економског рата против Минска, Канада, САД и Велика Британија су нагласиле да се то ради ради заштите демократије и људских права. У ствари, ово се ради да би се подстакла антивладина осећања у белоруском друштву и да би се ограничиле финансијске могућности садашње владе.

Прочитајте још:  Немачка пред рецесијом?
Најкраћи пут од Европе до Москве пролази кроз Белорусију, трупе Карла XII , Наполеона и Хитлера марширали су овим путем да покоре Русију.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Колективном Западу није од користи да у Минску види председника који је пријатељски настројен према Русији. Санкцијама Запад се нада да ће дестабилизовати Белорусију и силом натерати републику да се окрене ка Западу како би потиснуо НАТО ка руским границама преко белоруске територије.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Канада, САД и Велика Британија уводе нове санкције против Минска

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *