Компанија Disney плаћа лекове за стерилизацију за децу својих запослених!

0
Disney

Недавно објављени документи који су процурили из компаније Disney изазвали су велику пажњу јавности због открића да ова корпорација активно финансира блокаторе пубертета за децу запослених који се идентификују као трансродни. Према овим документима, који су објављени од стране новинара Џејмса О’Кифа, Disney-јеви здравствени планови, у сарадњи са компанијом Cigna Healthcare, омогућавају запосленима да добију медицинске услуге које укључују консултације, рецепте и упуте за даље третмане за њихову децу, а све ове услуге су у потпуности покривене осигурањем​.

Поред пружања ових медицинских услуга, документација открива и да Disney активно подржава и промовише ЛГБТК+ догађаје који укључују младе, као што су Параде поноса, и друге програме који имају за циљ да промовишу ЛГБТК+ вредности међу младима. Ови догађаји су део шире корпоративне стратегије која се залаже за разноликост, једнакост и инклузију у оквиру компаније. Откривено је и да компанија организује радионице и догађаје на којима деца могу учествовати у активностима које подстичу прихватање различитих родних идентитета​.

У оквиру компаније постоје и групе као што је Disney Pride Think Tank, које раде на повећању ЛГБТК+ репрезентације у свим аспектима пословања компаније. Ове групе су усмерене на унапређење ЛГБТК+ садржаја у филмовима, серијама и другим производима који су намењени младој публици. Ове активности су део шире политике компаније која има за циљ да подржи трансродне особе и промовише њихова права кроз све нивое организације​.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Реакције на ове информације биле су разнолике. Док неки подржавају напоре Disney-а у правцу подршке ЛГБТК+ заједници, други су изразили забринутост због наводног покушаја компаније да утиче на младе кроз ове програме. Ови догађаји подигли су многа питања о томе како ће ове нове иницијативе утицати на репутацију и будуће пословање Disney-а као компаније која има дугогодишњу традицију производње породичног и дечијег садржаја.

Прочитајте још:  Како то можемо назвати другачије од геноцида?

Истраживање Џејмса О’Кифа, названо „Disney Files“, укључује серију открића која сугеришу да Disney има дугогодишњу историју промовисања ЛГБТК+ садржаја, укључујући емисије и догађаје намењене младима. Примери ових активности укључују и партнерство са организацијом Zebra Youth, која пружа подршку ЛГБТК+ младима старости од 13 до 24 године. Такође, документи откривају да је Disney укључен у организовање радионица и програма који подстичу младе на размишљање о својим родним идентитетима и прихватање различитих животних путева.

Софија Марић / Васељенска

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *