ПроГлас, Цеприс, РЕРИ, Миша Мајић: Исти људи, исти донатори, исти циљ – изазвати Беомајдан који ће на велика врата увести НАТО трупе на улице Србије!

2
Мајић

Судија Миша Мајић међу донаторима

Миша Мајић, судија који наизглед делује као непристрасни члан правосудног система Србије, представља кључну личност која повезује неколико важних невладиних организација (НВО) у Србији, укључујући CEPRIS, РЕРИ и ПроГлас. Његова улога у овим организацијама и сарадња са кључним актерима у свакој од њих показује да постоји дубока повезаност и координација између ових тела.

Мајић је члан Управног одбора CEPRIS-а, центра који се бави правним истраживањима и јавним политикама. У исто време, његови блиски сарадници из CEPRIS-а активно су укључени у рад РЕРИ-ја, организације која се бави питањима заштите животне средине. Ова заједничка активност показује колико су ове организације испреплетане и повезане.

Истовремено, Мајић је један од оснивача и кључних личности ПроГласа, иницијативе која наводно промовише демократске вредности и људска права. Међутим, његово учешће у свим овим организацијама указује на ширу стратегију у којој се користе различити канали за постизање утицаја на друштво.

Финансирање ових организација такође изазива сумњу. Оне добијају значајна средства од страних донатора, укључујући западне фондације и међународне организације, чији је интерес да се у Србији промовишу одређене политике које нису увек у складу са интересима српског народа. Процене говоре о милионима евра који су кроз ове НВО ушли у Србију, под маском подршке демократији и заштити животне средине, али у ствари усмеравајући земљу ка дестабилизацији и подривању њеног суверенитета.

Ове организације, под вођством Мајића и његових сарадника, сада покушавају да искористе своје позиције како би покренуле унутрашње немире у Србији, слично сценарију Мајдана у Украјини. Њихова стратегија је јасна: под изговором заштите животне средине и људских права, они настоје да мобилишу грађане и створе услове за грађански рат, који би у коначници довео до ангажовања НАТО трупа у Србији.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  Столтенберг: Додатних 700 војника кренуло на Косово

Ово није злонамерна импликација, већ реална могућност с обзиром на то да су лидери опозиције већ позивали НАТО и ЕУ да интервенишу у решавању унутрашњих политичких проблема у Србији. Ово не би био први пут да се НАТО укључи у грађанске немире, па чак и војно, као што је био случај са НАТО бомбардовањем током сукоба у Југославији. Поред тога, имајући у виду бројне споразуме који су потписани током претходне две деценије, а који су још увек под ознаком тајности, улазак НАТО трупа није искључен, посебно када треба да штите свој цивилни сектор, који у Србији, нажалост, није мали.

То би значило потпуну колонизацију земље и отварање врата за стране војне снаге, које би патролирале улицама српских градова као што данас раде на Косову и Метохији.

Нарочито је забрињавајуће што Мајић, као судија, не би смео да буде део оваквих организација, нити да прима новац од страних донатора. Ово представља директно кршење Устава Србије, који би он као судија требало да штити. Његово укључење у рад ових НВО открива дубоко укорењену мрежу утицај.

ПроГлас и његови савезници сада настоје да неприметно стану иза зелених НВО у Србији, користећи их као инструменте за изазивање Беомајдана – сценарија који би Србију увео у стање потпуне политичке и економске зависности од Запада.

Грађани Србије треба да буду свесни ових опасности и да препознају праве намере оних који под изговором заштите животне средине и људских права настоје да сломе српску независност и суверенитет. Уколико се ови планови не зауставе, 5. октобар ће бити само бледо сећање на једну колонизацију и на постојање једне земље која се звала Србија.

Прочитајте још:  ЗАПРАШИВАЊЕ СРБИЈЕ: Како је потпис Вука Драшковића омогућио НАТО-у да трују Србе? (ВИДЕО)

Софија Марић / Васељенска

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “ПроГлас, Цеприс, РЕРИ, Миша Мајић: Исти људи, исти донатори, исти циљ – изазвати Беомајдан који ће на велика врата увести НАТО трупе на улице Србије!

  1. Све је то последица дугогодишње АВ АВ владавине.
    Непријатељ ради оно што му је допуштено.
    Шта ми то очекујемо од непријатеља, да ради у нашу корист?
    Е па то не бива, сами себе обмањујемо.

  2. pa sta je vise problem sa nato trupama ???
    meni su gadniji domaci izdajnici i sluge okupatora
    sto se nato tice, isterali ih oni u papucama, pa ako smo gori od njih, bolje da nas nema

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *