НВО ПОДСТИЧУ И КРИМИНАЛ: Оснивач ЛГБТ удружења осумњиченог да је диловало дрогу на геј недељи испричаће своју “храбру причу”!

2

Лицемерје и двоструки стандарди прозападних невладиних организација (НВО) и активиста све чешће излазе на видело. Док се представљају као борци за људска права и заштитници угрожених група, многи од њих користе своје платформе за прикривање криминалних активности.

Најновији пример овога је удружење „Да се зна“, које се представља као заштитник права ЛГБТ особа, а у стварности су користили своју мисију као параван за продају дроге.

Подсетимо се, Андреј Обрадовић, оснивач овог удружења, ухапшен је због сумње да је користио удружење као покриће за продају дроге. Полиција је током истраге пронашла извесну количину наркотика, што је указало на то да се Обрадовић бави диловањем. Међутим, уместо да се суочи са својим неделима, он се одмах позвао на полицијску бруталност и дискриминацију, тврдећи да је ухапшен само зато што је геј. Још је горе то што је добио подршку од стране других НВО и прозападних медија, који су одмах похрлили да га бране, окрећући целу ситуацију у своју корист и позивајући на протесте на тргу.

Не треба да нас изненади ни чињеница да ће удружење „Да се зна“ учествовати у овогодишњем програму Недеље поноса, где ће имати свој перформанс. Уместо да се дистанцирају од криминалних активности и покажу бар мало одговорности, они настављају да се представљају као жртве системске дискриминације и неправде.

Обрадовић ће на овом догађају испричати своју „храбру причу“ о борби против наводне системске дискриминације и полицијске бруталности, све уз финансијску подршку западних НВО које очигледно немају ништа против финансирања оваквих перформанса. Овакви примери не само да компромитују истинску борбу за људска права, већ и увредљиво злоупотребљавају појам дискриминације зарад личне користи и прикривања криминалних дела.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  Влада Србије ограничила цену сунцокретовог уља

Треба да се запитамо колико је још оваквих примера потребно да бисмо схватили да поједине НВО и активисти заправо имају агенду која нема никакве везе са правдом и људским правима. Уместо да допринесу решавању проблема, они их продубљују и користе као средство за манипулацију и личну корист. Србија не сме да буде талац таквих организација и њихових манипулативних наратива. Време је да се ствари назову правим именом и да се преступници казне, без обзира на то какве пароле носе и иза којих маски се крију.

Софија Марић / Васељенска

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “НВО ПОДСТИЧУ И КРИМИНАЛ: Оснивач ЛГБТ удружења осумњиченог да је диловало дрогу на геј недељи испричаће своју “храбру причу”!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *