Рафали у Србији: Да ли Француска треба да пристане на продају 12 ловаца Београду?

1

Рафали у Србији: Да ли Француска треба да пристане на продају 12 ловаца Београду?

Прочитајте још:  ОТКРИВЕНА ТАЈНА РУСКА ОПЕРАЦИЈА! На удару НАТО пакт
Хоће ли Србија постати осми извозни купац ловца? Рафале поводом званичне посете председника Макрона Београду 29. и 30. августа? У сваком случају, то можемо очекивати након што је председник Александар Вучић прошлог априла најавио да очекује да ће у року од два месеца бити потписана поруџбина за 12 француских авиона и да су преговори о том потенцијалном уговору завршени до почетка лета.

У ствари, све указује на то да ће Емануел Макрон и његов српски колега озваничити овај уговор током посете француског председника Београду ове недеље. Међутим, када је објављен прошлог априла, појавила су се многа питања и резерве око овог уговора, било да се тиче могућности употребе ових уређаја против других балканских земаља, посебно Косова, или могућег цурења технологије у Русију или Кину.

Прочитајте још:  Милица: Прозападна опозиција зове ЕУ да подржи протесте, а та иста ЕУ нам оспорава право на државу и признаје независно Косово
Ако је у овом тренутку Јелисејска палата веома резервисана по овом питању, нити потврђује нити негира могућност договора по овом питању, онда је свакако корисно анализирати ове резерве како би се утврдило да ли, да или не, Француска може да прода ове најнапредније борбених авиона у Србију и да ли то одговара интересима државе?

Васељенска

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Рафали у Србији: Да ли Француска треба да пристане на продају 12 ловаца Београду?

  1. Šta sve kupujemo za pare koje ne možemo vratiti, bukvalno smo kao zemlja pijanih milionera. Pogledajte količinu skupih automobila koja se meri na stotine hiljada, pogledajte za koju cenu kvadrata se kupuju stanovi, pogledajte šta se sve uvozi i prodaje i proda! Šta je tu još nešto para za francuske leteće krševe i slično? Koliko će koštati EXPO, dok nas truju hranom prepunom otrova (druge više nema da se kupi), termo elektrane izbacuju u vazduh i na njive arsen, sumpor, azotne okside i čađ u neverovatnim količinama, a mi ćemo donirati bogate da kupe električne automobile koji idu na tako proizvedenu struju,… Para za filtere, za druge tipove elektrana, za razvoj i kontrolu odrđive i zdrave poljoprivrede nema, a za expo, beograd na vodi, stadione, za to ima, pa što ne bi bilo i za francuske krševe. I tako su to pare kojima nas zadužuju da bi jednog dana kad ne budemo imali ni za kamatu nam sve uzeli I pretvorili nas u svoju koloniju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *