Милица: Прозападна опозиција зове ЕУ да подржи протесте, а та иста ЕУ нам оспорава право на државу и признаје независно Косово

0

Милица Ђурђевић Стаменковски

Председница Српске странке Заветници Милица Стаменковски Ђурђевић у гостовању на Информер ТВ говорила је о такозваним студентским демонстрацијама, као и о претходним изборима.

Том приликом, она је истакла да је њена странка платила “политичку цену” и да је била најнападанија током преизборне кампање.

– Наша листа била је најнападанија у предизборној кампањи зато што је највше говорила о држави. Платили смо политичку цену с обзиром да смо остали испод прага, али смо остали чисти. Врло је лако бити неодговорна опозиција. Тешко је бити власт зато што сте у прилици да доносите тешке одлуке. Ми никада нећемо бити опозиција држави. Без обзира што се не слажемо са актуелном влашћу, ми никада нећемо бити против своје државе. Дословно је вођен специјални рат против Заветника и мене лично – рекла је Стаменковски Ђурђевић.

Она се потом осврнула на такозване студентске демонстрације и истакла да су уочене заставе Европске Уније на демонстрацијама које су се догодиле у недељу.

– Ми смо на оним протестима уочили више момената као што је стиснута песница отпора. Уочили смо заставе ЕУ у великом броју на том скупу. Свако ко диже заставу Европске уније, баца под ноге српску тробојку. Видела сам да неколико младих људи, који су представљени као лидери овог скупа, изјавили су да ми треба да се одрекнемо Kосова и да чак Kосово треба да буде део велике Албаније. По среди је деструкција према држави. Ова зграда је последња инстанца на коју не треба нико да јуриша. Ја знам да људи желе промене. У духу младог човека је бунтовништво које се може изманипулисати и окренути на сасвим други колосек- рекла је Милица Ђурђевић Стаменковски.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  Познати СРПСКИ КУВАР Дејан Маркус био је члан нарко-банде у Хрватској: Дрогу скривали у штековима по Србији

Она је додала да у свему овоме постоје елементи режиране представе.

– Ови прозори ће се поправити, све ће бити обновљено. Оно што не може да се поправи је позиција Србије која све дубље тоне због оваквих ствари. Аљбин Kурти сваки пут трља руке када види неслогу и проблеме у нашем политичком систему. Они позивају Брисел који је већ годинама против Србије. Они су срушили међународно право наше земље. Ми не можемо да позовемо ЕУ која се није огласила ни на један једини инцидент на KиМ, а било их је на стотине само прошле године. ЕУ нема ни најмање објективан став према Србији и зато им се ја никада не бих обратила- рекла је председница Заветника.

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *