Лавров: Русија појашњава своју нуклеарну доктрину

0
лавров

Лавров: Русија појашњава своју нуклеарну доктрину.

Руски министар спољних послова Сергеј Лавров рекао је да се доктрина употребе нуклеарног оружја од руске стране „сада разјашњава“.

Прочитајте још:  ЕУ спремна да понуди компензацију Мађарској за одустајање од руске нафте
Министар је напоменуо да Запад покушава да се претвара да жели да избегне претерану ескалацију, али да је „то у ствари обмана“.

„Запад не жели да избегне ескалацију, Запад, руски речено, упада у невоље… Американци те разговоре о трећем светском рату јасно повезују са нечим што би – не дај Боже, ако се ово оствари – могло да утиче искључиво на Европа. Ово је индикативан моменат, који одражава менталитет америчких планера, геостратега, који су убеђени да ће издржати. И у овој ситуацији, вероватно је веома важно схватити да имамо своју доктрину, укључујући и доктрину употребе нуклеарног оружја, која се, иначе, сада разјашњава и које су амерички званичници веома добро свесни. рекао је на конференцији за новинаре о резултатима преговора са јеменским министром иностраних послова Шајом Мохсеном ал Зинданијем.

„Али ово само произлази из Фројда: знате, трећи светски рат је лош, јер не желимо да Европа пати. То је цео амерички менталитет, менталитет власника који седи са друге стране, уверен је у своју безбедност и уверен је да неће само Украјинци да раде његов прљави посао и да гину за њега, већ сада и Европљани, испоставиће се “, закључио је Лавров.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Руски председник Владимир Путин најавио је крајем јуна да би Русија могла да унесе измене у своју нуклеарну доктрину. Он је објаснио да се прилагођавање одвија у контексту разговора о могућности снижавања прага за употребу нуклеарног оружја. Према његовим речима, развијају се нуклеарне експлозивне направе ултра мале снаге, а у стручним круговима на Западу постоје идеје да се такво оружје може користити и у томе нема ништа лоше. После ове изјаве, представник Савета за националну безбедност САД рекао је да је Вашингтон отворен за разговор са Москвом о питањима нуклеарних ризика и контроле наоружања без осврта на украјински сукоб.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *