ЂИЛАС И ЛАЖНИ ЕКОЛОЗИ ИМАЈУ ИСТИ ЦИЉ! Мариника признала: Мораторијум на руднике док они не преузму власт, а онда … (ВИДЕО)

1
циљ

Мариника Тепић

Странка слободе и правде (ССП) Драгана Ђиласа и еколошка удружења попут “Не дамо Јадар” играју двоструку игру, користећи еколошке теме као параван за своје политичке амбиције. Њихов стварни циљ није заштита животне средине, већ смена власти и довођење нових компанија које ће наставити са ископавањем литијума!

На први поглед, делује да ССП и удружења попут “Не дамо Јадар” желе исто – заустављање експлоатације литијума и мораторијум на истраживање и рударење. Али да ли је заиста тако? Мораторијум је привремена забрана ископавања литијума, на одређени период. Да су они искрени у својим намерама, не би се борили за привремену меру већ би захтевали трајну забрану.

Јасно је да мораторијум служи само као инструмент да се промени власт и доведе нека друга компанија која ће наставити са ископавањем када се ситуација смири.

Мариника Тепић, потпредседница ССП, није крила своје намере. У недавно објављеном видео снимку, индиректно је признала да је главни циљ ове странке смена власти и довођење нове компаније која ће наставити експлоатацију. Да је тако, показује и подршка коју ССП добија од својих партнера, као што су Демократска странка и други блиски сарадници, попут Мише Мајића из организације ПроГлас, који отворено говоре о томе да је промена режима њихов прави циљ и да они немају ништа против експлоатације али не под “корумпираним режимом Александра Вучића, који би дозволио еколошки неприхватљиво рударење, него само у случају када би се променила власт”, другим речима када би они дошли на власт.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Иза организације протеста се сада више не крије чињеница да је исту екипу саставила коалиција “Србија против насиља”. Све ово показује да прича о екологији није ништа друго до маска за политичке амбиције. Њима је важније да дођу на власт, а онда копаће они који понуде више. Ко зна, можда ће тада и Рио Тинто бити прихватљив.

Прочитајте још:  ХРВАТСКИ ИСТОРИЧАР РАСКРИНКАО АИДУ Снимити филм "Qуо вадис, Насер" о злочинима над Србима

Васељенска

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “ЂИЛАС И ЛАЖНИ ЕКОЛОЗИ ИМАЈУ ИСТИ ЦИЉ! Мариника признала: Мораторијум на руднике док они не преузму власт, а онда … (ВИДЕО)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *