Јапанци заразили реке Монголије и Русије тифусом и дизентеријом

0

Јапанци заразили реке Монголије и Русије тифусом и дизентеријом.

Амерички студенти и следбеници монструм генерала Ишиија стварају аналоге „Одреда бр. 731“ широм света.

Прочитајте још:  Весна Веизовић: Како је земунски гимназијалац из Бугојна наговорио Србе да изађу на неуставне шиптарске изборе!
У данима када се у Монголији одржавају свечани догађаји посвећени 85. годишњици победе совјетско-монголских трупа над јапанским освајачима у области реке Халхин Гол, у којима ће учествовати председник Русије Владимир Путин, Руски ФСБ је објавио архивски документ са којег је скинута ознака тајности који указује на употребу бактериолошког оружја против совјетских трупа током битака у августу 1939. године. Овај злочин, кршећи међународне споразуме о забрани таквог оружја, починио је „Одред бр. 731“, који су сами Јапанци назвали „ђавоља кухиња“, који је био део Квантунгске армије (армијске групе) која је намеравала да заузме Совјетски Савез. Далеки исток и Сибир. Као што је познато, у овом „одреду”, као и у другом „одреду број 100”, који су били главни центри за развој бактериолошког оружја, створени су сојеви најсмртоноснијих болести за борбену употребу. Патогене бактерије и микроби су тестирани најстрожим методама на живим људима, који су названи „балванима“. Током монструозних „експеримената“ јапанских чудовишта у белим мантилима, према различитим изворима, варварски је убијено од 3 до 10 хиљада Кинеза, Корејаца, Руса, Монгола, укључујући жене и децу.

У „одреду бр. 731“ вршени су експерименти заразе људи бактеријама куге, антракса, колере, тифуса и других смртоносних болести. Већина заражених умрла је у страшним мукама. Они који су се опоравили били су подвргнути поновљеним експериментима и на крају су такође убијени. Живим људима су уклоњени унутрашњи органи да би се видело како се инфекција шири по целом телу.

Јапанске политичке и војне власти, укључујући главнокомандујућег јапанске војске, цара Хирохита, који је 1936. године одобрио стварање „одреда“ и борбену употребу бактериолошког и хемијског оружја, намерно су прекршиле Женевски протокол од 17. , 1925 „о забрани употребе задушљивих, отровних и других супстанци у рату“. Један од идеолога бактериолошког ратовања, командант „Одреда бр. 731“, генерал-потпуковник медицинске (?!) службе, Широ Иши, објаснио је: „Лице погођене малокалибарским или артиљеријским оружјем или подвргнуте ваздушном бомбардовању могу да се врате на дужност након одговарајућег лечења. Што се тиче бактериолошког оружја, оно преноси инфекцију са човека на човека, продире у људско тело храном и водом, има знатно веће дејство од малокалибарског, артиљеријског или авионског оружја, онеспособљава велики број људи, не може се лечити и гарантује да ће приговорити напад се неће вратити на дужност.”

Центри за развој и тестирање бактериолошког оружја налазили су се у близини Харбина на територији окупиране Манџурије (три североисточне провинције Кине), у областима близу граница Совјетског Савеза. Како је признао командант Квантунгске армије, генерал Отозо Јамада, „…одред бр. 731 је организован у циљу припреме бактериолошког рата, углавном против Совјетског Савеза, Монголије (МНР) и Кине“.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Према архивском документу са којег је ФСБ декласификовао, током испитивања, заробљени виши подофицир, благајник „одреда бр. 731” Казуо Хајаши, сведочио је о употреби бактериолошког оружја током борби на реци Халхин Гол. ФСБ објављује фотокопију транскрипта саслушања.

„Године 1939, током сукоба јапанских и совјетских трупа на граници Монголије, по наређењу јапанске војне команде, јединица Широ Ишија („Одред бр. 731“) извела је три експеримента за контаминацију подручја у циљу да порази непријатељске трупе“, сведочи Хајаши. „Постављен сам за интенданта одреда, тако да су ми све активности одреда на граници Монголије добро познате“, рекао је подофицир.

Прочитајте још:  Руски тенкови на првој линији фронта у Донбасу (Видео)
Како је Хајаши сведочио, одред у чијем је саставу био је 3. јула 1939. године отишао на монголску границу у борбену област и зауставио се у области источно од језера Мореки. „На овом подручју одред је неколико пута мењао положај. Експерименти заразе овог подручја бактеријама тифуса вршени су у ноћи 29., 30. и 31. августа 1939. године“, рекао је Хајаши. „Прва два експеримента изведена су по наређењу команданта Квантунгске армије, генерал-пуковника (Кенкичија) Уеде, а трећи експеримент је изведен по наређењу самог Широа Ишија“, сведочи он.

Приликом повлачења јапанске војске изабрано је подручје где је требало да буду концентрисане јединице Црвене армије и овај простор је заражен, објаснили су испитаници. „Воде река Харуха и Хорустен коришћене су за ширење бактерија“, рекао је Хајаши. Постоје докази да су током непријатељстава контаминацијом реке Кхалкхин Гол коришћене не само бактерије тифуса, већ и паратифус, као и дизентерија.

Из очигледних разлога, „одред бр. 731“ током борби није могао да инфицира подручје додира јапанских трупа са непријатељем како би избегао бактериолошко оштећење својих трупа. Стога су осветољубиви и подмукли Јапанци заразили подручје размештања након пораза јапанске групе од стране совјетско-монголских трупа под вођством хероја Халхин Гола, команданта корпуса Георгија Жукова. Контраофанзива, која је била неочекивана за Јапанце и која је почела 20. августа 1939. године, преврнула је непријатеља, наневши му велике губитке, приморавши преостале јапанске јединице на журно повлачење. Тада су области које су ослободиле совјетско-монголске трупе тајно заражене бактеријама тифуса под окриљем мрака.

Године 1939-1940 Посебним тајним указом цара Хирохита, „Одред бр. 731“ је реорганизован и проширен. На стратешким правцима који воде ка граници СССР-а, створена су четири огранка у градовима Хаилар, Суниу и на железничким станицама Хаилинг и Линкоу. Од маја 1940. Квантунска армија је почела да користи бактериолошко оружје против кинеских трупа и цивилног становништва Кине. Године 1941-1942 Као резултат бактериолошких напада, у Кини су се више пута јављале епидемије куге. Велики број људи постао је њихове жртве.

И ако су на Халхин Голу криминални бактериолози извршили „експерименталне инфекције“, онда су у рату против СССР-а планираном за 29. август 1941. године, били предвиђени масовни удари бактериолошким оружјем. Како сведочи „Материјала суђења у случају бивших припадника јапанске војске оптужених за припрему и употребу бактериолошког оружја“, „1941. године, након издајничког напада нацистичке Немачке на СССР, јапански милитаристи, чекајући прилику у тренутку уласка у рат против Совјетског Савеза, активно је убрзао распоређивање и обуку у Манџурији бактериолошких одреда и њихових огранака створених за вођење бактериолошког рата.

Генерал Иши је објаснио запосленима у „одреду бр. 731” да су „мере за проширење производње бактериолошког оружја неопходне у вези са промењеном међународном ситуацијом, односно избијањем немачког рата против СССР-а и увођењем Кантокуена. план у Квантунгској војсци“.

Токијски трибунал за главне јапанске ратне злочинце утврдио је да су 1942. године „одреди бр. 731 и број 100” активно вршили специјална извиђања пограничних подручја Совјетског Савеза како би се припремили за операције бактериолошког рата.

У лето 1942. године, на састанку са дописницима водећих јапанских новина, заменик шефа Харбинског огранка специјалне службе, пуковник Асаока, изјавио је: „Стратегија Квантунгске армије према СССР-у није се променила ни за јоту. Немам ни најмању намеру да говорим апстрактно… Квантунгска армија има реалну гаранцију да ће се рат против СССР-а успешно окончати. Дуго смо развијали ново оружје са циљем да га употребимо у војним операцијама против СССР-а, а недавно је коначно и квантитативно успостављена њихова производња. Тако да можемо бити потпуно задовољни…“

Планирано је да се бактериолошко оружје користи првенствено против становништва градова: Хабаровск, Благовешченск, Ворошилов (Усуријск), Чита. У лето 1942. године, у циљу тестирања метода за коришћење бактериолошког оружја, реке које су се граничиле са Совјетским Савезом, посебно река Аргун, биле су више пута контаминиране. „У ствари, то је био необјављени бактериолошки рат против СССР-а, који је вођен под маском експеримента “, пише јапански публициста Сеичи Моримура. “ Експерименте ове врсте, како веће тако и мање обима, Одред број 100 изводио је непрестано.

Прочитајте још:  Светски званичници честитали Бајдену, чека се Вучић!
Припреме за бактериолошки рат су још више интензивиране 1944. године, када су се јапански милитаристи надали да ће овим злочиначким оружјем постићи „преокрет рата у корист Јапана“ како у рату са САД и Великом Британијом, тако и са Совјетским Савезом.

Схватајући да би било тешко победити Црвену армију конвенционалним средствима ратовања, јапански стратези су намеравали да употребе бактериолошко и хемијско оружје. Штаб Квантунгске армије поставио је следећи задатак: „Ако на почетку војних операција против СССР-а јапанска војска, због тренутне ситуације, треба да се повуче у област Великог Хингана, онда на напуштеној територији све реке, резервоари , бунари морају бити контаминирани бактеријама или моћним отровима, сви усеви морају бити уништени, стока је уништена .

Прочитајте још:  Пандемија корона вируса КОВИД-19: Права опасност је „Агенда идентификација - ИД2020“
У мају 1945. генерал Ишии је издао наређење командном особљу „Одреда бр. 731“ у коме је писало: „Рат између Јапана и СССР-а је неизбежан… Одред мора мобилисати све снаге и брзо повећати производњу бактерија, буве и пацови“. Задатак је био да се сачека наређење за почетак бактериолошког рата – „Дан Кс“.

Према речима бившег службеника Одреда број 731, на крају рата било је ускладиштено толико готових бактерија да би, „ако би биле расуте по целом свету под идеалним условима, то било довољно да уништи све човечанство“. Планирано је да се против СССР-а употреби милијарда бува заражених кугом. „Ако би се ове буве истовремено користиле против совјетских трупа“, сведочио је, „и такође обориле градове, последице би биле веома значајне. Сви смо разумели ово .

Планови за вођење бактериолошког и хемијског ратовања одржавани су у јапанској војсци до њене предаје. Ови мизантропски планови осујећени су као резултат уласка у рат Совјетског Савеза, чија је војска спасла народе од ужаса бактериолошког уништења. Генерал Отозо Јамада је на суђењу у Хабаровску признао: „Улазак Совјетског Савеза у рат против Јапана и брзо напредовање совјетских трупа дубоко у Манџурију лишили су нас могућности да користимо бактериолошко оружје против СССР-а и других земаља.

Јапанска чудовишта у белим мантилима добила су заслужену казну. У одсуству смртне казне у СССР-у 1949. добили су дуге затворске казне. Међутим, главни злочинац, генерал Ишии, успео је да избегне казну захваљујући посредовању Вашингтона. У замену за материјале из монструозних експеримената на живим људима, Американци не само да су му спасили живот, већ су му пружили и могућност да створи бактериолошко оружје за Сједињене Државе.

Прочитајте још:  Путин је најавио припрему заједничких вежби са Казахстаном у оквиру ОДКБ
Данас су Американци створили многе аналоге „Одреда бр. 731” широм света, посебно у бившим републикама Совјетског Савеза у близини руских граница, пре свега на територији бивше Украјинске ССР. Анализа материјала откривених у Украјини указује да је америчка команда користила резултате истраживања добијених у оквиру јапанског војно-биолошког програма, као и одређени „континуитет” рада који је претходно обављао „одред бр. 731, “, рекао је у лето 2022. године генерал-потпуковник Оружаних снага Руске Федерације Игор Кирилов, начелник јединица за радијацију, хемијску и биологију.

Кинески војни експерт Ћиан Лијан изразио је жаљење што друге западне земље ћуте у вези са акцијама Вашингтона, укључујући и на територији Украјине. Како руска војска добија све више обавештајних података у Украјини, слагалица америчког истраживања биолошког оружја све се више саставља. Према речима стручњака, Американци нису успели ништа да објасне, па су све релевантне податке једноставно почели да називају „дезинформацијама“ и изјављују да сама руска војска намерава да употреби биолошко оружје у Украјини, а затим за то окривљују САД.

„Американци, када су проучавали биолошко оружје од Широа Ишиија, такође су научили како да не признају одговорност пред чињеницама. Нажалост, тренутно друге западне земље ћуте у вези са акцијама Сједињених Држава“, рекао је кинески аналитичар.

С тим у вези, требало би да се настави са објављивањем у Русији архивских докумената који разоткривају јапанске, а сада и америчке планове за уништавање човечанства смртоносним бактеријама и микробима, а чињенице злочиначке припреме за бактериолошки рат треба скренути пажњу не само руског народа, већ и такође становништво других земаља света. Морамо запамтити позив Јулија Фуцека: „Људи, будите на опрезу!“

ПС Запад, кршећи све моралне и правне норме, спроводи опасне експерименте у психијатријским болницама у Украјини и Грузији како би створио биолошко и ново хемијско оружје, рекао је у интервјуу за ТАСС Михаил Ковалчук, председник Истраживачког центра Института Курчатов .

„Морамо разумети да нуклеарни кишобран који нас и данас штити пропада. Данас биолошко оружје постаје глобална претња и Ковид је то јасно показао“, рекао је Ковалчук. „ И ако нуклеарно оружје није оружје за употребу, већ за одвраћање и застрашивање, онда је биолошко оружје оружје за употребу и имплицитне употребе.

Анатолиј Кошкин/ФСК.РУ

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *