Политнавигатор:Шиптарски терористи заузели органе самоуправе четири српске заједнице на северу Космета

1

Шиптарски терористи заузели органе самоуправе четири српске заједнице на северу Космета.

Прочитајте још:  Усташе траже "проглашење ратног стања" због "напада из Србије"
Такозване „специјалне снаге косовске полиције“ упали су и заузеле општинске канцеларије српских енклава на северу покрајине – Северну Митровицу, Лепосавић, Зубин Поток и Звечан. Сепаратисти су своје поступке образложили тиме да општине наводно раде нелегално и издају лажна документа.

Како јавља дописник ПолитНавигатора, само у Северној Митровици албански милитанти заузели су локални Клиничко-болнички центар, Фонд ПИО, огранак Канцеларије за Косово и Метохију при Влади Србије и Центар за социјални рад . Слично су се понашали и у још три српске енклаве.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић је у изјави напоменуо да је „премијер привремених приштинских институција” Аљбин Курти почео да затвара све српске институције на северу покрајине, што је, према охридском, Споразума, постао би основ за формирање будуће Заједнице српских општина ивица. Он сматра да је „Курти све дивљи, његова антисрпска политика је достигла тачку кључања”.

„Једине нелегалне и нелегитимне институције су оне на северу, предвођене албанским гаулајтерима, који су преузели српске општине са само 300 или 400 гласова локалних Албанаца“, рекао је Петковић.

Прочитајте још:  Како је Вучић "победио" Куртија када Срби масовно прелазе на шиптарске таблице
Према речима српског званичника, агресивни поступци Аљбина Куртија указују на то да га не занима мишљење међународне заједнице и да неће престати док не заврши протеривање Срба са Косова. А ако земље Квинте (водеће западне земље – САД, Велика Британија, Француска, Немачка и Италија) и Европска унија „не зауставе Куртија, постаће директни саучесници у прогону и етничком чишћењу Срба“.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

https://ok.ru/video/7518433446532?fromTime=0

Заузврат, политичка партија косовских Срба Српска листа одржала је хитан састанак са амбасадорима Квинте, који су, према њиховим речима, изјавили да „ни на који начин не подржавају јучерашње једнострано деловање косовских институција и да су те акције биле спроведено без координације са њима.” НАТО и Мисија УН на Косову (УНМИК) осудили су акције косовских милитаната, али српске институције су и даље окупиране од стране милитаната, запечаћене жутом траком, од неких је одузета документација, а папирни натписи са именима косовских ресора у Албански и дуплирано на српском са грешкама.

Политнавигатор

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Политнавигатор:Шиптарски терористи заузели органе самоуправе четири српске заједнице на северу Космета

  1. Још кад би нам Политнавигатор објаснио ко им је то омогућио па где би нам био крај.
    “Срећа твоја не разумјеше те. Не смије се ође право зборит.”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *