Америчка мрежа продавница за кућне потрепштине Home Depot дозволила је запосленима да раде под утицајем марихуане

0
Home, Depot,

Марихуана

Америчка компанија Home Depot, која запошљава око 400.000 људи у преко 2.000 продајних места широм Сједињених Држава, одлучила је да више не тестира своје запослене на марихуану. Према извештају објављеном на сајту Marijuana Moment, извршно руководство ове компаније упутило је интерни допис почетком ове недеље, наводећи да ће марихуана бити уклоњена са свих листа супстанци на које се запослени тестирају у њиховим америчким филијалама.

У допису, који је прослеђен од стране одељења за људске ресурсе, такође се наводи да ће компанија престати са тестирањем на марихуану након несрећа на радном месту, као и у случајевима када постоји основана сумња да је запослени под утицајем ове супстанце.

Промене ће се односити само на спољне кандидате који добију условну понуду за рад у секторима заштите имовине и корпоративне безбедности, наводи се у истом допису. Ове нове мере ступају на снагу 1. септембра.

Home Depot је овим потезом постао једна од највећих приватних компанија у Сједињеним Државама која укида тестирање на марихуану. У допису је такође наведено да компанија “континуирано процењује своје политике, спољашње окружење и упоредне праксе других компанија како би остала конкурентна, уз поштовање локалних, државних и савезних закона”.

Ова одлука долази након што је неколико америчких држава донело законе који штите раднике од дисциплинских мера због коришћења марихуане. На пример, у Калифорнији је послодавцима забрањено да постављају питања о претходној употреби марихуане током процеса запошљавања, а већини компанија није дозвољено да кажњавају запослене због легалне употребе марихуане ван радног места.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Home Depot није прва велика компанија која је донела овакву одлуку. Амазон је још 2021. године објавио да ће престати са тестирањем на марихуану за већину својих запослених.

Прочитајте још:  Једина болница у Бејт Хануну у Гази престала је са радом због гранатирања

Очекује се да ће овај нови приступ Home Depot-а допринети већој флексибилности у раду и привући већи број кандидата, посебно у државама где је марихуана легализована. Представници компаније нису одмах одговорили на захтев за коментаром.

Милутин Недељковић / Васељенска

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *