Финска намерава да затвори руску школу због „безбедносне претње”

0

Финска намерава да затвори руску школу због „безбедносне претње”.

. Власти три финска града намеравају да затворе руску школу због „потенцијалне претње националној безбедности“, пише лист Илталехти, позивајући се на изворе.
„Неколико извора, укључујући спољнополитичке и безбедносне изворе, известило је да су градови обавештени да наставак рада посебне руске школе представља потенцијалну претњу финској националној безбедности“, наводи се у материјалу.

Прочитајте још:  БАРСЕЛОНА ГОРИ У НЕРЕДИМА: Репер увредио краља и изазвао масовно насиље
Реч је о Финско-руској школи источне Финске, која има три огранка: у Лапеенранти, Иматри и Јоенсуу. Локалне власти су првобитно покренуле питање затварања образовне установе због „смањења броја ученика у овим градовима“. Према речима генералног директора школе, Катри Антилла, установа припада фондацији, па би њено затварање било супротно закону о оснивању земље. Међутим, градоначелник Иматре Матијас Хилден уверен је да за то нема препрека.

„Не можемо дозволити ситуацију да једна националност, односно Руси, заправо има своју школу у Финској“, рекао је један од извора за лист.
Васељенска
Бонус видео
https://www.youtube.com/watch?v=YlKjl4nNxlw&t=1s

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *