Могућ рат: Турска и Грчка на ивици сукоба (Видео)

0

Грчка војска (Фото: Скриншут)

Грчки медији у уторак су известили да су грчке оружане снаге у високој приправности, у време када регион источног Медитерана сведочи напетости између две земље због експлоатације нафте и гаса.

Грчки лист “Екатимирини” известио је да су “грчке оружане снаге доведене у стање апсолутне приправности, са јединицама Хеленске морнарице и Ваздухопловних снага распоређених у ширем морском подручју где се очекује турско истраживање”.

Грчка војска

Овај потез долази у тренутку када турска морнарица шаље брод за сеизмичка испитивања, “Уруџ Реис”, до источног Медитерана, који је тренутно под будним надзором Египта и Грчке.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!




У понедељак је турска морнарица објавила навигацијски положај рекавши да ц́е турско пловило током наредне две седмице вршити сеизмичка истраживања на источном Средоземљу.

Турска војска

Kао одговор, грчко Министарство спољних послова саопштило је да је Атина позвала Турску да заустави илегалне акције у источном Медитерану и да су те активности провокативне и нарушавају мир и безбедност у региону.

– Грчка нец́е прихватити уцене. Одбраниц́е своја суверена права – каже се у саопштењу грчког Министарства спољних послова.



Ало

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *