Западне тајне службе не крију забринутост: Иранско оружје мења ток рата у Русији!

1
оружје, западне, русији, рата

Бил Бернс и Ричард Мур

Западне тајне службе упозоравају: Иранско оружје мења ток рата у Русији!

Запад је поново у страху! Недавни наступи шефова тајних служби,  ЦИА и МИ6 у Лондону откривају велику забринутост због све веће војне сарадње између Русије и Ирана. Иран, иако деценијама под санкцијама, показао је невероватан напредак у производњи савременог наоружања, нарочито ракета и беспилотних летелица, које су постале одлучујући фактор на ратишту у Украјини.

“Иранске ракете промениле су динамику на терену”, истакао је Ричард Мур, директор МИ6, додајући да се Запад суочава са све већим изазовом.

Оно што је Западу непојмљиво јесте како је Иран, упркос свим санкцијама и притисцима, успео да развије технологију која сада заузима водећу улогу на глобалном нивоу. Американци и Британци су овим признањем јасно ставили до знања да је Иран савршен пример отпорности и технолошког развоја упркос покушајима да се његов напредак заустави.

Док Вашингтон и Лондон покушавају да сачувају доминацију, Техеран и Москва су ушли у стратешко партнерство које ће дугорочно мењати светску геополитичку слику, јер њихова заједничка војна моћ представља све већу претњу Западу.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Посебно је значајно то што Иранска помоћ стиже у време када Русија успешно одолева западним притисцима, а иранске ракете и беспилотне летелице само додатно оснажују руску позицију. 

Оно што такође забрињава Запад је чињеница да Иран не само да производи оружје високог квалитета, већ и успева да га извози у тренутку када се многе западне земље суочавају са недостатком модерног наоружања.

Васељенска

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Западне тајне службе не крију забринутост: Иранско оружје мења ток рата у Русији!

  1. Srbiji saradnja Irana i Rusije uposte ne smeta, ali verovatno smeta Aleksandru Vucicu koji je skoro vec sve na Kosovu i Metohiji predao predao na radost njegovih mentora iz USA i GB. Ali zato on naoruzava ukrajinske trupe bez imalo srama. Kada je nedavno od strane Putina pozvan na sastanak BRIKS-a, odgovorio je ruskoj strani da to ne “moze uraditi jer u tom treminu mora da ide u Vasington na zasedanje OUN.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *