Има ли Вучић храбрости да прогласи Косово окупираном територијом?

3

Има ли Вучић храбрости да прогласи Косово окупираном територијом?

Председник Србије Александар Вучић најавио је обраћање народу у вези са терором над српским становништвом који је спровео режим албанских сепаратиста Аљбина Куртија на Косову. Више инсајдера је саопштило да ће на овом обраћању, које би требало да се одржи сутра увече, српски лидер званично прогласити регион „окупираном територијом“, јавља дописник ПолитНавигатора.

Прочитајте још:  Кипар забранио каратистима тзв. „Косова“ да се такмиче под својом заставом на Европском првенству у каратеу за кадете, јуниоре и млађе сениоре
Низ српских медија, најављујући сутрашње обраћање Вучића, које је заказано за 19.00 часова по московском времену, наводи да и званични Београд разматра опцију да Косово прогласи окупираним делом српске територије. Што је заправо тачно. Званично саопштење ће наводно повлачити низ других корака који укључују припреме за повратак окупираног земљишта.

„Таква одлука ће имати одређене последице не само због могућег угрожавања економског напретка Србије, већ и због признавања легитимитета такозване „војске Косова“ и других органа (сепаратистичке владе – прим. аут.) супротна страна“, пише српско издање Политика.

Прочитајте још:  Омиљени Вучићеви инвеститори: Углавном шпекуланти, тек ретки дођу да остану
Вучићев предстојећи говор испровоциран је недавним бруталним затварањем четворице младих од стране милитаната „косовске полиције” на територији највеће српске енклаве на северу Косова – Северне Митровице. А такође и континуираним хапшењима Срба који су служили у МУП-у или оружаним снагама Југославије током Противтерористичке операције (1998-1999) – већ према овој чињеници, они су стављени иза решетака због наводних „ратних злочина“. ”.

Тако су управо данас косовски милитанти ухапсили 80-годишњег Томислава Пантића у српској енклави Исток. Укупно, од 2021. године, ослобођени сепаратистички режим Аљбина Куртија, према подацима Канцеларије за Косово и Метохију при Влади Србије, ухапсио је 71 косовског Србина.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Алексеј Топаров/Политнавигатор

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

3 утиска на “Има ли Вучић храбрости да прогласи Косово окупираном територијом?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *