Ђиласовци траже оставку министра после његових речи о Другом светском рату

0
вулин

Александар Вулин

Ђиласовци траже оставку министра после његових речи о Другом светском рату.

Покрет слободних грађана (ПСГ) затражио је оставку потпредседника Владе Александра Вулина због његових речи да потомци злочинаца из Другог светског рата жале за поразом и сањају о освети, пишу Недељне информативне новине. . Према оцени ПСГ, ако не дође до „хитне смене лудог Вулина“, Устав Србије и политика европског пута суочиће се са страшним последицама.

Рећи да Немачка слави свој пораз у Другом светском рату и да се Немци стиде пораза својих очева и сањају о освети изазваће још један дипломатски скандал и <…> изложити Србију опасности од осуде, изолације и санкција , саопштила је  опозиција .

Прочитајте још:  Бугарски посланик о изјави премијерке Србије: Србија је као руска провинција, није јој место у ЕУ
Покрет слободних грађана је у свом апелу навео да премијеру Милошу Вучевићу поставља “питање: каква је ово влада у којој њен потпредседник спроводи своју политику, без обзира на решеност земље?” Опозиција је упозорила да ће, уколико се не предузме акција за смену Вулина, позвати министарку за европске интеграције Тању Мишчевић, као и остале чланове владе – „оне са и труном достојанства“ – да поднесу оставке.

Председник Србије Александар Вучић рекао је раније да ће се земља у блиској будућности суочити са претњом по националне интересе , током које ће њени грађани „пропасти као никада до сада”. Политичар није објаснио шта тачно представља опасност за земљу, али је обећао да ће све проблеме навести нешто касније.

Њуз.ру

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *