Бивши шеф одсека за крвне деликте: “Оцу и мајци требало одредити притвор, ово су били КЉУЧНИ кораци”

0
девојчице

Мајка нестале девојчице Данке, Ивана Илић

Жарко Поповић, бивши шеф одсека за крвне деликте говорио је у емисији “Блиц уживо” на Блиц ТВ о смрти Данке Илић и изразио сумњу у то да ли је двогодишње дете убијено или је дато на усвајање ради трансплантације органа или нечег сличног.

Како је навео, већ је неколико пута причао на ту тему, али и даље има исти став. Сматра да је један од осумњичених, Дејан Драгијевић признао кривично дело под полицијском тортуром, без једног материјалног доказа.

“Затим његова прича да је он дете однео на неки отпад, а то је био други дан када је већ цело то подручје било блокирано од стране припадника МУП-а Србије и посебно та места где би по некој логици ствари извршилац могао да остави тело, ништа није урађено. Значи оно што је најгоре, нема ни посредних доказа који би указали да је дете лишено живота. Значи ми не знамо у овом случају да ли је дете живо или је мртво”, наводи Поповић за “Блиц” ТВ.

“Оцу и мајци требало одредити притвор”

Он додаје да је место требало блокирати одмах првог дана и одрадити оперативну обраду лица места, а родитељима Данке Илић одредити притвор.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Када су у питању родитељи, не зато што ја изражавам неку сумњу према њима, ја причам о методолошким принципима који се примењују у овим случајевима, требало је њима одредити притвор од 30 дана и оцу и мајци и са њима квалитетно обавити једна екипа да одради разговоре са њима. Друга екипа да ради оперативну обраду лица места. Трећа екипа да ради форензику. Четврта екипа да цео крај пречешља, односно да види која су возила у том моменту кретала тим делом. Пета екипа да одради границу”, наводи Поповић.

Прочитајте још:  НАТО трансформише КБС у "војску Косова": Земље НАТО врше обуку, школовање и опремање војног кадра

Како је рекао, граница је добро покривена камерама и требало је у критично време проверити сва возила која су излазила из земље, као и царинике који су радили тог дана, а и они су морали бити подвргнути криминалистичкој обради.

Блиц

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *