Осумњичени за убиство мале Данке се ВАДЕ на све начине, а ево за чим посежу њихови браниоци!

0
драгијевић, далибор

Далибор Драгијевић

Адвокат Небојша Живановић који заступа Радета Драгијевића из села Злот, осумњиченог за саучешће у зверском злочину који је запањио Балкан, тврди да његов клијент не би смело никако да се нађе у оптужници за убиство двогодишње девојчице Данке Илић и уверен је да неће бити међу оптуженима.

– Очекујем да ће оптужница бити подигнута врло брзо јер због узнемирења јавности тужилаштво неће дозволити да се Дејан Драгијевић и Срђан Јанковић нађу на слободи, пошто би морали да их пусте уколико и по протеку шест месеци истрага не буде окончана. Што се тиче Радета мог клијента мени није јасно да су њега могли и да ухасе јер је он отац-најближи сродник првооптуженог и по нашем закону нема кривичне одговорности за помагање у прикривању злочина члана његове најуже породице. То је био и случај и код Далибора Дејановог брата који није преживео истрагу и преминуо је у полицији – рекао је адвокат.

Питали смо и београдског адвоката Бошка Журића да нам појасни околности под којима нема кривичне одговорности оца оптуженог за Данкино убиство.

– Када је реч о кривичном делу помоћ учиниоцу после извршеног кривичног дела, треба нагласити да за ово дело не може одговарати најближи сродник учиниоца, нити његов брачни друг или лице са којим живи у ванбрачној заједници, обзиром да у таквим ситуацијама закон искључује кривичну одговорност ових лица. Оно што на овом месту треба додатно појаснити јесте разлика између радње извршења овог кривичног дела и радње која представља помагање у извршењу неког другог кривичног дела, и ту разлику представља постојање унапред датог, односно пре извршења кривичног дела, обећања учиниоцу да ће се прикрити кривично дело, учинилац, средстава којима је дело учињено или трагови кривичног дела- рекао је адвокат Журић и додао:

Прочитајте још:  ЗАКОН О ИСТОПОЛНИМ ЗАЈЕДНИЦАМА: Да ли ће га Вучић потписати ако буде изгласан?

– Дакле, у свакој ситуацији у којој нема претходног обећања учиниоцу да ће му се помоћи након извршења кривичног дела да не буде откривен он или трагови кривичног дела, најближи сродници учиниоца не могу кривично одговарати за било које радње коју се предузели.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Живановић такође осим што стоји иза свог клијента, на све начине очигледно покушава да докаже и невиност осумњичених за Данкино убиство, Јанковића и Драгијевића.

– Незахвално је ценити доказе пре суђења, али знамо да ДНК трагова нема. У први мах је речено да имају све доказе да су радници водовода убили дете, а испоставило се другачије. Наводно су нашли крв у колима, а испало је да нема људских трагова. Копали су, претраживали све живо и вештачили све и свашта и осумњичене више пута испитивали – закључио је зајечарски адвокат Небојша Живановић.

Подсетимо, Данка Илић је нестала 26. марта у место Бањско Поље где је била са мајком Иваном и годину дана старијим братом Лазом код старе запуштене породичне Иванине куће док је отац деце Милош Илић био на послу. Данкина мајка је отишла до аутомобила на другој страни плаћа по флашицу воде јер јој је синчић рекао да је жедан. Када се вратила, Данке није било на месту где је остала. Ивана је потражила дете и како је није нашла обавестила је супруга, а убрзо и полицију. Потрага је трајала данима, да би шест дана касније полиција ухапсила осумњичене раднике водовда који су тог дана били у контроли водомера у том крају. Њих двојица су наводно прво малу Данку ударили колима па је стрпали у гепек где се она огласила након што се освестила, да би је они потом удавили рукама и бацили на депонију. Касније се посумњало да су отац и брат Драгијевића дете искекли и негде закопали њене остатке.

Прочитајте још:  Милош Француз поново признао да је глас за њега заправо глас за Ђиласа

Дејан Драгијевић је првобитно признао злочин да би касније рекао да је то урадио под притиском.

Република

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *