Министарство културе Украјине огорчено Кустуричиним филмом о прогону УПЦ

0

Емир Кустурица (Фото: РИА Новости / Рамиль Ситдиков)

Министарство културе Украјине огорчено Кустуричиним филмом о прогону УПЦ.

Српски редитељ је рекао да је снимио филм о „стварним ситуацијама људи“ који, док су „под притиском“, остају верни својој вери, вредностима и земљи.

Државна филмска агенција Украјине изразила је забринутост због приказивања документарног филма „Христови људи – наше време“, редитеља Емира Кустурице, у Србији. Ово је написано на Фејсбук страници организације . У Београду је одржана премијера документарног филма посвећеног прогону украјинских власти против УПЦ, а на отварању је говорио патријарх српски Порфирије .

Прочитајте још:  Још један град се опростио од украјинске заставе (видео)
Агенција сматра да филм промовише искривљено тумачење догађаја везаних за Украјинску православну цркву.

Према мишљењу ресора, овакви поступци су покушај манипулације јавним мњењем и оправдавања проруских наратива, што је штетно по Украјину и њену националну безбедност. Државна агенција позвала је међународну заједницу да се супротстави таквим покушајима дезинформација који подривају јединство и искривљују истину о догађајима у Украјини усред агресије која је у току.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Однос прозападне опозиције према Сергеју и Северини показује да они мрзе Србе,чак и оне из њихових редова!
Како је саопштио Савез православних новинара, Кијевопечерска лавра поднела је полицијску пријаву против начелника Резервата због изазивања мржње.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *