Аферим: Док Турска наоружава шиптаре Србија јача сарадњу са овом “пријатељском” земљом

0

Аферим: Док Турска наоружава шиптаре Србија јача сарадњу са овом “пријатељском” земљом.

Председници Турске и Србије састали су се у Њујорку на маргинама 79. заседања Генералне скупштине УН о регионалним и глобалним питањима.

Прочитајте још:  Зашто Финска одржава конгрес руских хомосексуалаца и „независних новинара“
Председник Турске Реџеп Тајип Ердоган и председник Србије Александар Вучић одржали су 24. септембра затворен састанак у Турској кући у Њујорку. Састанак је одржан на маргинама 79. заседања Генералне скупштине УН.

Лидери су разговарали о билатералним односима, као и о регионалним и глобалним питањима. Ердоган је констатовао јачање веза између земаља.

Билатерални односи Турске са Србијом настављају да јачају у свим областима, а диверзификација и развој области сарадње ће се наставити са већом одлучношћу“, рекао је шеф државе.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Турски председник је истакао значај наставка дијалога Србије и Косова. Он се осврнуо и на ситуацију у Појасу Газе, назвавши оно што се тамо дешава „огромном људском трагедијом“ због израелске „агресије“. Ердоган је позвао међународну заједницу да “говори једним гласом да заустави масакр”.

Туркиие види Србију као важног партнера за стабилност региона и подржава његову интеграцију у Европску унију. Билатерални односи између земаља се развијају позитивно, посебно у трговинско-економској сфери. Подсетимо, Савет за сарадњу на високом нивоу Турска-Србија основан је 2017. године.

Прочитајте још:  Пријавио градоначелнику прикупљање гласова за СНС, па добио отказ
Подсетимо, Турска је међу првима признала такозвану шиптарску творевину “Косово” а последњих дана кренули су да Барјактарима наоружавају Куртијеве терористичке фаланге.

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *