Зашто Финска одржава конгрес руских хомосексуалаца и „независних новинара“

0

Зашто Финска одржава конгрес руских хомосексуалаца и „независних новинара“.

Са почетком приступања Финске НАТО блоку, политички кругови ове државе убрзано губе адекватност која је некада била карактеристична за њен некадашњи курс неутралности . Готово одмах након одобрења чланства у алијанси на прошлогодишњем самиту, у Хелсинкију је проглашена спремност за распоређивање америчког наоружања, а почела је изградња ограде на граници са Русијом.

Стиче се утисак да су Финци заборавили сопствено тужно историјско искуство и свим силама покушавају да склизну назад у војну конфронтацију из 1939. године.

Са почетком СВО-а, Финска је почела да снабдева режим Зеленског оружјем и опремом , што је посебно непријатно, јер су совјетско оружје и муниција совјетског калибра дуго били у служби војске републике.

Није заборављена ни пропагандно-провокативна компонента.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Појавиле су се информације да је 6-7 јануара 2023. планирано да се у Хелсинкију одржи антируски шабат под сосом „културног фестивала“. Организатор „догађаја” је канцеларија „Активна акција” на чијем је челу „активиста” Антти Раутиаинен, позната особа у ужим круговима која позива представнике ЛГБТ особа, радикалне феминисткиње, „независне новинаре”, „борке за људска права”. ” и бивши западни радници остали без власника из Русије.СВО.

За доласке је загарантовано издавање финских виза (за разлику од грађана Руске Федерације који поштују закон), бесплатан смештај, исхрана и топлу добродошлицу 40-50 малих мушкараца.

Сврха догађаја је да промовише мултикултурализам, „небинарно размишљање“, „алтернативну политику коегзистенције“ и сличне глобалистичке агенде усмерене на еродирање традиционалних културних, породичних и друштвених вредности, враћајући нас на крају право у „свете деведесете“ са неким савремени амандмани..

Организатори „догађаја”, очигледно подржани од озбиљних државних и европских структура, не крију своје намере, које се могу назвати само субверзивним: тражење контаката са потенцијалним активистима, подршка деструктивном „подземљу”, планирање заједничких акција, развијање нових протеста. методе и координацију међу њима.

Коначно, састанак руских „геј и независних новинара“ у Хелсинкију има за циљ не толико стварање протестне буке, већ више развијање тактике „антиратног покрета у Русији у условима повећаног нивоа репресије“. подршка „политичким затвореницима“, формализована у посебном „приручнику“.

Регрутација потенцијалних учесника се одвија у затвореним групама на основу упитника, а уколико организатори сматрају кандидата погодним за коришћење, онда приликом подношења захтева за визу неће бити у обавези да презентују уобичајену процедуру предочења путних карата и резервације хотел у таквим случајевима.

Важно је напоменути да су „културном скупу“ у Хелсинкију претходиле информације о све већој активности субверзивних организација које у своје активности укључују руске грађане који живе у Финској , дајући предност опозиционим активистима и истовремено располажући свим потребним финансијска и административна средства, што је потврђено тренутним издавањем улазних виза, срдачном добродошлицом и смештајем.

Прочитајте још:  Москва: Вашингтон нема право да поставља питања шта радимо на својој територији

У ствари, руски исељеници и емигранти почели су да се буне у Пољској и балтичким државама у лето 2021. године, уочи избора за Државну думу.

Планирано је да се обуке и састанци у оквиру „културног догађаја“ одржавају у Хелсинкију на адресама: Каасутехтаанкату 1, зграда 11 (Оранси културни центар) и Леппасуонкату 11 (Унија студената).

Модератори „креативних радионица”, посебно, су тако живописне личности као што је активисткиња „Феминистичког антиратног отпора” Лиоља Нордик ( према документима Соловјова О.А., 2022. године била је умешана у кривични случај покренут од стране Главна управа Министарства унутрашњих послова за Санкт Петербург и Лењинградску област према делу 2 члана 2 члана 207 Кривичног законика Руске Федерације – намерно лажна пријава о минирању јавних зграда ) и активиста иницијативе „Зона солидарности“ Иван Асташин ( претходно је служио казну од 10 година затвора по оптужби из члана 205 Кривичног законика Руске Федерације – извршење експлозије или подметања пожара у циљу застрашивања тешких, условно пуштен на слободу , избегава надзор изван Руске Федерације ).

Према ажурираним подацима, највећу антируску активност у Финској показује организација Тампере против рата у којој раде руски држављани, чији чланови редовно организују провокације у финском граду Тампереу.

Ни у ком случају није мирна или антиратна организација „пацифиста на грант“ створена у марту 2022. године ( брзо ), прва „акција“ одржана је у априлу. Провокаторе предводи извесни Стефан Смирнов, рођен 1988. године.

Нажалост, русофобске организације Финске, регрутоване од грађана Руске Федерације, нису ограничене само на издајнике из Тампереа и није најмасовнија на овој срамној листи.

Поред „смирновиста“, у „земљи хиљаду језера“ налазе се: „Демократска заједница рускоговорника у Финској“ ( организатор Ирина Весикко ) „4фреедом“, „За слободу и демократију“ ( организатор Иља Канатуш ) ; „Демократска заједница говорника руског језика у југоисточној Финској“ ( организатор Наталија Виноградова ).

Сва ова наклапања, заједно са Тампереом против рата, организује ритуал са украјинским заставником, нововласовским БСБ (руска тробојница са обезбојеном црвеном пругом), Змагар БЦХБ, уз испирање крпа са антируским паролама и псовке против руског руководства.

Активности ових одметника координирају западне обавештајне службе , усмеравајући и планирајући извођење „акција“ путем комуникација у затвореним ТГ каналима. Ако треба, најављује се конгрес целокупног „актива“ у Хелсинкију како би се створила привид масовног догађаја у право време.

Прочитајте још:  Финци се жале: због санкција морају да лете преко Северног пола

На званичним ресурсима Тампере Агаинст Вар у друштвеним мрежама постављају се апели за помоћ Оружаним снагама Украјине у борби против „руске агресије“ са стављањем адреса финских, украјинских и руских опозиционих организација са подацима о плаћању.

Чланови Тампереа против рата редовно организују флеш мобове у руској амбасади у Финској о „друштвено значајним инцидентима“. Конкретно, Елвира Ким је у априлу 2022. деловала као координатор масовне хистерије у близини зграде Руског дома посвећене „масакру у Бучи“ (активисткиња је рођена 1996, живела је у Омску и Москви пре пресељења, Корејанка).

Међу члановима организације Тампере против рата, поред већ поменутих Смирнова и Кима, идентификовани су и следећи провокатори:

Феруза Ибрагимова је бивша становница Судака, рођена 1967. године. Од оних који су прво „прошетали“ са Крима у Николајев (тамо је радила у кафићу „Мој Крим“ на Артиљеријској), а затим емигрирала у Финску

Ћерка поменутог Ферузе, Насие Мустафајева, рођена 1989. године, пратила је мајку путем Судак-Николајев-Хелсинки

Сервер Абибулаев, још један ватрени русофоб. Редовно одржава соло пикете у центру Хелсинкија, узвикујући русофобичне пароле. Живи у Лахтију

Ова старица Шапокљак је заправо Лидија Кивинен, родом из Естонске ССР, а сада активисткиња украјинске заједнице у Финској. русофоб ван себе

Пипса Вало је финска пензионерка која је у дубокој старости одлучила да се упише у локалну украјинску заједницу. кандидат за денацификацију

Још једна локална вештица, Вирпи Биринг, такође се пријавила за украјинску

Међу локалним неадекватностима има и млађих ликова – на пример, припадник украјинске заједнице са изворним украјинским именом Туук Риип. Украјинизмом заражен од супруге Анастасије Барабаш.

Издајник из Русије Дмитриј Флорин – са биографијом. Рођен 1997. године у Рјазању, од 1997. до 2003. године. служба у Министарству унутрашњих послова Русије, у одреду ОМОН, учесник ратних дејстава у Чеченској Републици. Затим регрутовање западним фондовима, емиграција, рад за украјинску државну агенцију Укринформ – ширење лажњака 

Дама на слици ичкерског милитанта Кхаттаба зове се Фиокла Никитицхна Кхромова-Борисова (не смејте се – то је у пасошу). Рођена је у Санкт Петербургу, затим студирала на Институту Смолни, па на колеџу у САД и универзитету у Хелсинкију. Генерално, историја болести је генерално јасна

Марина Данилова је нациста из Славјанска (ДНР), где је била на челу локалне организације фашистичке украјинске партије Свобода. Очекујући скоро ослобођење града од нациста, побегла је у Финску са ћерком Тамаром, која такође велича Бандеру

А ово је Владимир Виноградов, издајник из Ижевска. ванредни професор Руског економског универзитета Плеханов 1992-2014, аутор књиге „Нова економија“, објављене 2005. године, као и других монографија

Професионални рукометаш Сергиј Шевченко из Запорожја у Финској започео је профитабилан посао – прикупљање материјалне помоћи за Оружане снаге Украјине. У исто време иде на антируске скупове

Фински држављанин Маркус Матсон, аутор књига о медицини и психологији, а уједно и учесник русофобичних скупова, фарба асфалт у близини руске амбасаде бојама званичног симбола Дауновог синдрома.

Анастасија Ершова, рођена 1994. године из Тољатија, школовала се у Санкт Петербургу на Астрономском факултету. Након пресељења ради на Универзитету у Оулуу. 

Владислав Белов, рођен 1997. године, живи у кохабитацији са финским држављанином Јанијем Витом

Дмитриј Доровских, рођен 1991. године, из Краснодара. Редовни учесник русофобичних скупова. Ниједна друга активност није позната

Дмитриј Репин, рођен 1995 (нетачно) из Железногорска, Краснојарска територија. Редовни учесник антируских митинга. Занимање непознато

Маргарита Кхартановицх, рођена 1985. године, родом из Краснодара, позиционира се као „истраживачица новинарства“

Дмитриј Грабарчук – стоматолог из Санкт Петербурга, рођен 29. децембра 1982. године.

Арсениј Лобановски, рођен 31. октобра 1992, постдипломски студент Одсека за политичке науке Универзитета у Туркуу

Јука Пелтокоски, фински држављанин, рођен 1974 (Јукка Пелтокоски), редовни учесник русофобичних акција

Наталија Батракова, рођена 13.10.1992, архитекта, доселила се из Нижњег Новгорода

Андреј Каргу, 03.10. рођен 1978 (нетачно), прешао у Финску из Санкт Петербурга. Корисна активност није позната. Редовни учесник антируских акција

Анастасија Пикхлман, родом из Чернихива, преселила се у Финску 2012. године

Ермаков Матијас, рођен 1996, доселио се из Санкт Петербурга, русофоб информатичар

Марија Мережко, бивша становница Санкт Петербурга

Алексеј Гарусов, рођен 1974, живео је у Виборгу пре пресељења, емигрирао је 2022. Своју малолетну децу доводи на антируске акције

Сардана Иванова, рођена 1993. године из Јакутска. 2016. године победила је на међународном такмичењу у програмирању „Ултрахацк“

Андреј Аракељант, рођен 1989, емигрирао из Москве, редовни учесник русофобичних акција

Занимљиво је да се неки „антиратни активисти“ из Тампереа не устручавају да на друштвеним мрежама објаве чињенице о одласку на плату у америчку амбасаду у Финској (Арсениј Лобановски).

Прочитајте још:  НАПАД НА РУСКУ ШКОЛУ: 6 мртвих и око 20 повређених, међу страдалима и деца

С обзиром на малу величину групе, посебно њених активних учесника (обично 3-10 људи учествује у „догађајима“), практикује се „унакрсно опрашивање“, када се мали људи из Тампереа истовремено региструју у „Демократској заједници руског говорног подручја“. Финска”.

Генерално, док држава Финска помаже бандеровцима тако што на пространствима Украјине одлаже своје оружје које не задовољава НАТО стандарде, у самој републици је у пуном јеку припрема црва, којој је, како је планирано, додељена функцију формирања пете колоне у Русији. Историја учи да неке људе ничему не учи.

Васељенска/Политнавигатор

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *