Руска влада подржала предлог закона о забрани пропаганде против рађања деце

0

Руска влада подржала предлог закона о забрани пропаганде против рађања деце.

Прочитајте још:  Џиновски сом уловљен у Чернобиљској зони
Кабинет министара Руске Федерације подржао је два предлога закона о забрани пропаганде челдфри људи, чије присталице, из ових или оних разлога, одбијају да имају децу.

Прочитајте још:  Украјински политичар: Треба бацити нуклеарну бомбу на Москву и Будимпешту
У образложењу једног од докумената наводи се да су сада на интернету уобичајене заједнице без деце, које јавно промовишу одбијање рађања и показују непоштовање мајчинства и очинства, деце и великих породица. Аутори иницијативе предлажу измене савезног закона „О информацијама, информационим технологијама и заштити информација“, као и неких других законских аката. Стога се предлаже да се обезбеди механизам за заштиту традиционалних породичних вредности, сличан механизму за заштиту од деструктивних информација.

„Предлог закона предлаже успостављање заштите од ширења на Интернету, медијима, филмовима и рекламирању информација које промовишу одбијање рађања“, наводи се у одговору владе.

Истовремено, напомињу да предлог закона захтева унапређење. Посебно је потребно разјаснити „концепт „одбијања рађања“ како би се избегао ризик од неоправданог приписивања информација везаних за расправу о одбијању рађања из верских разлога, као и принудног одбијања рађања детета због здравствених разлога. разлозима или у случајевима силовања, на пропаганду одбијања рађања.”

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Канадска болница приморала је особље на 4 дозу вакцине – 3 лекара су умрла исте недеље
Другим предлогом закона предлаже се увођење административне одговорности за промовисање понашања без деце, слично кажњавању за промовисање нетрадиционалних сексуалних односа и промену пола. Сада такве радње могу резултирати новчаном казном за грађане у износу од 50 до 100 хиљада рубаља, за службенике – од 100 до 200 хиљада рубаља, за правна лица – од 800 хиљада до милион рубаља или суспензију активности до 90 дана. Пропаганда према малолетницима удвостручује доњу и горњу границу казни, а за пропаганду у медијима или на интернету правна лица се суочавају са казном до 4 милиона рубаља.

„Концепт закона, који има за циљ очување и јачање традиционалних руских духовних и моралних вредности и стварање ефикасног механизма за њихову заштиту, заслужује пажњу. Влада Руске Федерације подржава предлог закона, уз коментаре дате у другом читању“, наводи се у документу.

Прочитајте још:  Русија неће напустити Русе у Украјини – Џабаров
Кабинет министара напомиње да се норме Законика о управним прекршајима Руске Федерације и секторског закона „примењују у системском јединству“. Стога, критеријуми за концепт „одбијања рађања“ захтевају појашњење уз увођење одговарајућих измена у законодавство индустрије. Тек након овога могуће је формулисати коначан закључак у вези са предложеном изменом Законика о управним прекршајима Руске Федерације, каже се у прегледу.

 ЛГБТ покрет је признат као екстремистички у Руској Федерацији и забрањен је.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *